Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ρωσοτουρκική σύρραξη στο Ν Χαλεπίου με αεροπορικές επιδρομές εκατέρωθεν.70 οβίδες συριακού στρατού κατά τουρκικού κονβόι.Ρώσοι και σύριοι το ακινητοποίησαν.




110 Toυρκικά οχήματα επιχείρησαν να μπουν στο Tal el-Eis στο βορρά της Συρίας χωρίς συντονισμό με Ρωσία και Συρία .Πάνω από 70 οβίδες εκτοξεύθηκαν κατά του κονβόι και το ανάγκασαν ν΄ αποσυρθεί .Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είναι παρόντες στο Tal el-Eis, που είναι ένα πολύ σημαντικό και στρατηγικής σημασίας ύψωμα.

To rfi αναφέρει ότι το πρώτο επεισόδιο μεταξύ τουρκικού στρατού και συριακού και συμμάχων του έλαβε χώραν στο νότο της επαρχίας Χαλεπίου όχι μακριά από το Idleb μια ζώνη zone στρατιωτικής επιχείρησης όπου οι δυνάμεις της Δαμασκού επιτίθονται εδώ και 2 μήνες. Φιλοκυβερνητικές πηγές όσο και της λεγόμενης αντιπολίτευσης αναφέρουν ένοπλες συγκρούσεις , ανταλλαγές πυρών πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές μεταξύ των 2 στρατών των χωρών κοντά στον οικισμό Haderc.
Έν αστρατιωτικό τουρκικό convoi εισέβαλε από τα τουρκοσυριακά σύνορα διέσχισε το βορρά του Idleb και κατευθύνθηκε προς το ύψωμα Al-Iss, όπου εκατοντάδες μέτρα πιο εκεί είναι οι θέσεις του συριακού στρατού .Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο l’Observatoire syrien des droits de l’homme, το συριακό πυροβολικό σφυροκόπησε το convoi και μια σύγκρουση έγινε μεταξύ των 2 στρατών.Πηγές της  »αντιπολίτευσης » αναφέρουν ότι τουρκικά αεροπλάνα έκαναν επιδρομές κατά συριακών θέσεων.Άλες πηγές από τα 2 στρατόπεδα προσθέτουν ότι η ρωσική αεροπορία μπήκε σε δράση για να σταματήσει την προέλαση του convoi, ρίχνοντας βόμβες στα 2 χλμ από το κονβόι.Το L’Observatoire syrien διευκρινίζει ότι το τουρκικό κονβόι αποσύρθηκε από τη ζώνη μετά την εντατικοποίηση των συριακών βομβαρδισμών και ρωσικών επιδρομών. Το κονβόι είχε ως σκοπό να εμποδίσει την ανάπτυξη της συριακής επίθεσης προς τοβορρά της επαρχίας του Idleb.rfi
Οι λογαριασμοί Twitter της Tahrir al-Cham, ανακοίνωσαν ότι ένα μέρος του convoi στοχεύθηκε από το συριακό στρατό στην τοποθεσία al-Kamrai στο νότο Χαλεπίου.Από την πλευρά τους οι συντονιστές των  »αντιπολιτευόμενων » επιβεβαίωσαν ότι τουρκικά  F-16 πετούσαν στο βορρά της Συρίας και ότι 5 ρωσικά μαχητικά επίσης πετούσαν στα ΒΑ του αεροδρομίου Abou al-Duhur στο Idlib.Ακτιβιστές μιλούν για χτυπήματα που οδηγήθηκαν από ρωσικά μαχητικά στο al-Ayas και στο δρόμο Alep-Damas στα ΝΔ του Χαλεπίου στοχεύοντας το convoi.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.