Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΣ»



Δήλωση-βόμβα από τον αν. πρωθυπουργό των Σκοπίων: «Η Ελλάδα δέχεται τον όρο Μακεδονία στη νέα ονομασία μας»
«H ελληνική κυβέρνηση δέχεται πως ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να υπάρχει στη νέα σύνθετη ονομασία της χώρας»!

Ο αλβανόφωνος αναπληρωτής πρωθυπουργός -αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις- Μπούγιαρ Οσμάνι προχώρησε πριν λίγο σε αυτή την δήλωση-βόμβα μετά και τις προχθεσινές του επαφές με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης «24» ο κ.Οσμάνι, δήλωσε πως η Αθήνα αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, μιλώντας για προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για αυτές.
Από την στιγμή που συμβαίνει αυτό και περιληφθεί ο τίτλος «Μακεδονία» στο νέο όνομα των Σκοπίων το ερώτημα είναι «Τι κάναμε και τι κερδίσαμε επί 25 χρόνια πολεμώντας υπέρ της μοναδικότητας και της ελληνικότητας του όρου».
«Κάποιες από τις προτάσεις θα πρέπει να είναι επαρκώς ώριμες ώστε να αντέξουν στην πίεση του κοινού. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα βοηθήσω τη διαδικασία» δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων, συμπληρώνοντας με νόημα: «Προσπαθούμε να βρούμε μια αποδεκτή λύση που δεν θα χτυπήσει ευαίσθητες αξίες των δύο χωρών».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επίλυση του προβλήματος αποτελεί σύνθετη διαδικασία, αλλά θεωρεί πως υπάρχει βούληση από τις δύο κυβερνήσεις ώστε να βρεθεί λύση.
«Προσπαθούμε να αναλύσουμε όλες τις πτυχές του θέματος. Αυτό το ζήτημα έχει έναν ορθολογικό πυρήνα, με πολλές ωστόσο συναισθηματικές προεκτάσεις που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών» επεσήμανε, τονίζοντας πως είναι η κατάλληλη εποχή προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, που είναι σημαντικό για λόγους ασφαλείας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
wwwçnıkosxeıladakısçgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.