Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις πληροφορίες ότι αμερικανικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει και οργανώσει μια στρατιωτική δύναμη από χιλιάδες Κούρδους εμπειροπόλεμους μαχητές στην περιοχή του Tel Abyad, ακριβώς στην συνοριακή γραμμή Συρίας Τουρκίας, έτοιμοι να επιτεθούν στους Τούρκους στην περίπτωση που προσβάλουν τον κουρδικό θύλακα του Afrin.


Όπως αναφέρεται τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται αμερικανικά κονβόι να μεταφέρουν συνεχώς κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις συνοδευόμενες από Αμερικανούς κομάντος στην περιοχή αυτή με μέτωπο προς τα τουρκικά εδάφη.
Παράλληλα μεγάλη κινητικότητα από κουρδικής και αμερικανικής πλευράς παρατηρείται στην περιοχή AynulArab του Kobani, επίσης απέναντι από τα τουρκικά εδάφη.

Άλλες δυνάμεις Κούρδων συγκεντρώνονται στις περιοχές Resulayn και Malikiye με τη πρόθεση να ενισχύσουν τις κουρδικές δυνάμεις στο Afrin.
Ο εκνευρισμός της Άγκυρας έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μετά την αμερικανική προειδοποίηση να μην επιτεθούν τους Κούρδους, με άμεση αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Nurettin Canikli, ότι η Τουρκία δεν θα λάβει υπόψη της καμία προειδοποίηση εμπρός στην προάσπιση των συμφερόντων της.
Το σίγουρο είναι πως η τουρκική επίθεση κάθε άλλο παρά… «περίπατος» θα είναι
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.