Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Τα βατράχια της χαβιαροαριστεράς


ΕΦΣΥΝ

Υπάρχει ισχυρότερο πράγμα από τη βλακεία στην κοινωνία; ΟΧΙ, απέδειξε η τρίχα της εισαγγελικής παραγγελίας στην Κομοτηνή που έγινε τριχιά! Ειδικά τώρα που το Διαδίκτυο μπορεί να γίνει τηλεβόας για κάθε δημοφιλή ανοησία, έχουμε μπλέξει άσχημα. Τι έγινε λοιπόν με την περίφημη “λογοκρισία” που πήγε να επιβληθεί από τις Αρχές στους Πανεπιστήμονες του ΔΠΘ;

Στα πλαίσια μιας έρευνάς του, κατόπιν καταγγελίας για τη (δημόσια) χρήση του όρου “τουρκική μειονότητα”, ο αντεισαγγελέας θέλησε να πάρει μια υπεύθυνη γνωμάτευση από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας. Έδωσε την παραγγελία στην Αστυνομία (όπως πάντα) και εκεί κάποιος αστυνομικός με κάπως φτωχά ελληνικά συνέταξε ένα έγγραφο προς το ΔΠΘ, ζητώντας στοιχεία διδασκόντων των οποίων “το επιστημονικό αντικείμενο – πεδίο – ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”. Μάλιστα ζητούσε και βιβλιογραφία “έγκυρων μελετητών”. Αυτό ήταν. Το έβαλε ένας ανεγκέφαλος στο Διαδίκτυο, το αποκάλεσε λογοκρισία ένας δεύτερος και ξεκίνησαν οι “ευαίσθητοι δημοκράτες” σαν τα βατράχια στη λίμνη να φωνάζουν για …Μεσαίωνα, ποιος θα ακουστεί περισσότερο. Ήρθε και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ να ξαποστείλει τους αρμόδιους αστυνομικούς και τώρα ψάχνουν τον εισαγγελέα! Καλά, κανείς δεν σκοτίζεται για την ουσία της υπόθεσης; Οι ενώσεις εισαγγελέων και αστυνομικών στηρίζουν τα εμπλεκόμενα μέλη τους αλλά ποιος νοιάζεται; Υπήρξαν και 2-3 συνετά άρθρα (η Χρ. Ταχιάου τα έγραψε μια χαρά) αλλά πώς να ακουστούν μέσα στον ορυμαγδό που εξαπολύεται από τα υπουργικά γραφεία μέχρι τα μπλόγκ της χαβιαροαριστεράς; Συμπλεγματικοί και ολιγόνοες, ορισμένοι και με κραυγαλέα οπισθοβουλία, τα τσανάκια της παρούσης εξουσίας κολλάνε “δημοκρατικά” ένσημα χτυπώντας ανθρώπους που απλώς πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους. Περιμένω να δω αν κάποιος έχει τους αδένες να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη.
antifonitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.