Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟΥΣ… ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας πάει ο Ερντογάν την Παρασκευή, 5 του μηνός, η πρώτη επίσκεψη του μετά την Ελλάδα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκείνο που τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ότι εκτός από την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν παγώσει εξ αιτίας κυρίως τις τουρκικής αδιαλλαξίας στο θέμα των διαφυγόντων στην Ευρώπη Τούρκων αξιωματικών που δεν εκδίδονται στην Τουρκία, θα συζητηθεί το ζήτημα της απόκτησης από την Τουρκία των γαλλικών πυραύλων EUROSAM. σε διαδικασία συμπαραγωγής.

Όπως φαίνεται η Τουρκία δεν δείχνει να είναι και… πολύ σίγουρη για την τελική απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400 και για τον λόγο αυτό οι Τούρκοι συνεχίζουν να ερευνούν για εναλλακτικές προτάσεις στο ζήτημα της πυραυλικής άμυνας.
Ήδη η Τουρκία, όπως υποστηρίζεται, έχει προχωρήσει στην συμπαραγωγή του ιταλογαλλικού πυραυλικού συστήματος, Aster- 30 Block 1 NT. Το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να πλήξει σε βεληνεκές όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι 600 χιλιόμετρα, οτιδήποτε πετούμενο, αεροπλάνο, ελικόπτερο, μη επανδρωμένο, κλπ.
Πάντως την ψάχνουν πολύ την δουλειά. Εμείς… τι κάνουμε ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΛΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.