Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συνολικά 42 χρόνια μετά τη φιλοτέχνησή του και 13 μετά τη δωρεά του στον δήμο Αθηναίων, ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρά τις εξαγγελίες ότι τον Δεκέμβριο του 2017 θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας, το ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο πάλι δεν τόλμησε να το τοποθετήσει.

Όπως είχε γίνει γνωστό το άγαλμα αυτό θα τοποθετούνταν στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Β. Όλγας.
Όμως ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο είχε «παγώσει» την υπόθεση της τοποθέτησης του ανδριάντα από το 2011, όταν ξεκινούσε την πρώτη του θητεία, και το θέμα παρέμενε παγωμένο.
Το πολιτικό κατεστημένο τώρα φαίνεται ενοχλημένο από την προοπτική να τοποθετηθεί ένα τέτοιο άγαλμα σε δημόσιο χώρο όπως η πλατεία Κοτζιά ή αλλού, μην τυχόν ενοχληθούν κάποιοι ξένοι «σύμμαχοι» μας την ιδία ώρα που στα Σκόπια έχουν γεμίσει από Μεγαλέξανδρους.
Ειδικά τώρα που πάνε να… «λύσουν» το μακεδονικό, όπως τους το έχουν ορίσει, το άγαλμα θάβεται οριστικά.
Αν αυτού θα έχετε αγάλματα με διάφορους αγγελικούς διαβόλους όπως στο Παλαιό Φάληρο και πολλά άλλα… δαιμόνια προς δόξα των προοδευτικών δημάρχων, (τρομάρα τους).

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.