Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι η Τουρκία χρησιμοποίει για την επίθεση στον κουρδικό θύλακα του Afrin στην Συρία, επαγγελματίες μισθοφόρους, κάνει σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Habertürk, ο γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος Fatih Altaylı.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε το ίδιο το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Συρία πολεμούν τους Κούρδους επαγγελματίες μισθοφόροι οι οποίοι μάλιστα πληρώνονται αδρά από το τουρκικό κράτος.

Το γεγονός αυτό δείχνει πολλά πράγματα και κυρίως ότι μετά το αποτυχόν πραξικόπημα και τον γενικό αποδεκατισμό του τουρκικού στρατού από πολλά στελέχη, έχουν δημιουργηθεί σημαντικά κενά που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο προσπαθεί να πληρώσει με την πρόσληψη επαγγελματιών μισθοφόρων.
Τώρα από που προέρχονται αυτοί οι μισθοφόροι υπάρχουν πολλές εκδοχές, με την κυριότερη όπως ότι είναι πρώην Τζιχαντιστές ισλαμιστές εγκληματίες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.