Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,«ΒΑΖΕΙ» ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Το έτος 2018 είναι ο χρόνος που η Τουρκία θα αρχίσει τις μεγάλες γεωτρήσεις σε πρώτη φάση στην ανατολική Μεσόγειο»!
Με αυτές τις δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Berat Albayrak, και αγαπητός γαμπρός του Ερνττογάν, προανήγγειλε την πιο θερμή περίοδο στις ελληνοτούρκικες σχέσεις καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ το νέο γεωτρύπανο που παράλαβε αυτές τις μέρες από την Νορβηγία.

Η κατάσταση ήδη από τώρα μυρίζει μπαρούτι και όπως αναφέρεται : Τα σενάρια που απεργάζονται στην Λευκωσία «περιλαμβάνουν την μετάβαση και εγκατάσταση του γεωτρύπανου Deapsea Metro II είτε στα δυτικά, είτε στα ανατολικά τεμάχια της κυπριακής οικονομικής ζώνης.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους Κύπριους αξιωματούχους είναι ότι όταν το Deapsea Metro II μετακινηθεί σε κυπριακά ύδατα η Λευκωσία θα εκτεθεί, αφού δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση παρά μόνο με νομικά μέτρα που θα έχουν ουσιαστικά ελάχιστες ή και καθόλου επιπτώσεις για την Τουρκία.
Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα υπάρχουν και σενάρια εμπλοκής της Ελλάδος και ειδικά, μονάδων επιφανείας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα πλαίσια του ενιαίου δόγματος, μιας και μόνο τα πλοία μας λαμβάνουν υπόψιν οι νέο-οθωμανοί σε τέτοιους περιπτώσεις.
Στην περιοχή πλέει επίσης και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρπαρός σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ έχουν ψυχράνει, λόγω της καταψήφισης στον ΟΗΕ της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας εκεί την πρεσβεία τους.
Το σίγουρο είναι πως το νέο έτος δεν αρχίζει καθόλου καλά καθώς τρέχουν όλα τα εθνικά θέματα, ενώ στην Τουρκία το κλίμα είναι εκρηκτικό και οι φλόγες μιας μεγάλης έκρηξης θα επεκταθούν στην δική μας πλευρά.
Είμαστε έτοιμοι ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.