Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΝΕΣ ΠΡΟΣ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΕΥΡΑ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εξέλιξη που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα παρά τις απειλές του Ερντογάν προς τις αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν εμπρός στην τουρκική εισβολή στην Συρία, η εμφάνιση αμερικανικών δυνάμεων στο Tel Abyad, στα σύνορα με την Τουρκία.

Εντωμεταξύ φωτογραφίες που δείχνουν Αμερικανό στρατηγό με αμερικανικές σημαίες μαζί με Κούρδους μαχητές στον θύλακα του Menbiç, έχουν εξοργίσει την Τουρκία, ενώ δηλώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να μην τολμήσουν οι Τούρκοι να προσβάλουν τον θύλακα έχουν περιπλέξει τα πράγματα.

Ήδη στην Τουρκία επανέρχονται κάποιες φωνές που είχαν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην μπλεχτεί στην Συρία γιατί το τίμημα θα είναι πολύ ακριβό και το κυριότερο, πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει από ένα αιματηρό πόλεμο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.