Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε έξαλλη κατάσταση φέρεται η Άγκυρα από την είδηση ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο στον φετινό προϋπολογισμό του έχει προβλέψει το κονδύλιο των 550 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται για 300 κουρδικές οργανώσεις της Συρίας το Πεντάγωνο έχει αποφασίσει την χορήγηση οικονομικής βοήθειας από 250 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 300 στις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», δηλαδή στον κουρδικό στρατό της Συρίας. Σύνολο 550 εκατομμύρια.
Σε σύγκριση με τον περσινό προϋπολογισμό φέτος η βοήθεια του Πεντάγωνου προς τους Κούρδους έχει αυξηθεί κατά 80 εκατομμύρια δολάρια.
Η βοήθεια αυτή, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι για τη οργάνωση και εκπαίδευση 30 χιλιάδων Κούρδων μαχητών κομάντος από τους Αμερικανούς, (παρά τις διαψεύσεις του Λευκού Οίκου).
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.