Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια δημόσια δήλωση που έχει στείλει την Άγκυρα στα… κάγκελα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Άσαντ, ο Faysal Mikdad, κάλεσε σε πανστρατιά τους Άραβες και τους Κούρδους για να αντιμετωπίσουν μαζί την τουρκική εισβολή στο Αφρίν.

Συγκεκριμένα ο Σύριος υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή που την κατήγγειλε σαν παράνομη και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, κάλεσε σε επιστράτευση τους Άραβες και τους Κούρδους της περιοχής για να αμυνθούν και να πολεμήσουν τους Τούρκους που εντωμεταξύ έχουν καθηλωθεί στην περιοχή.
Όπως ήταν επόμενο η δήλωση αυτή έχει εξοργίσει την Τουρκία που άρχισε ξανά να κατηγορεί τον Άσαντ για έγκλημα κατά του λαού του.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, ο Άσαντ έχει ανοίξει στρατηγικό διάδρομο μεταξύ του Menbiç ανατολικά και του Afrin στους Κούρδους που μεταφέρουν ενισχύσεις σε άντρες και όπλα στον κουρδικό θύλακα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.