Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ : ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ… ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε σοβαρή πρόκληση προς την ελληνική πλευρά εν είδη απειλών, προέβηκε σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, αρχιστράτηγος Χουσεΐν Ακάρ.

Ο Τούρκος αρχιστράτηγος συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των τριών όπλων, Ξηράς, στρατηγό Yaşar Güler, Ναυτικού, ναύαρχο Adnan Özbal και αεροπορίας, πτέραρχο Hasan Küçükakyüz, ερχόμενος στην Σμύρνη για επιθεώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά από επιθεώρηση του Κέντρου Επιχειρήσεων στην Συρία, προέβηκε στην απειλητική δήλωση ότι όπως στην Συρία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν το… «μάθημα» τους στον εχθρό, (αμ δε ), έτσι και στο Αιγαίο θα κάνουν το ίδιο προασπίζοντας τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε : «Έχουμε την δύναμη για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο». Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».
Ο Χουσεΐν Ακάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί την ανατολική Μεσόγειο όπου υπάρχει το γνωστό θέμα της τουρκικής αμφισβήτησης της κυπριακής υφαλοκρηπίδας και ανέφερε πως η Τουρκία θα κάνει ότι χρειάζεται για να προασπίσει τα συμφέροντα της.
Οι σημερινές απειλές του Τούρκου αρχιστρατήγου έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί έρχονται σε μια συγκυρία αδιεξόδου της Τουρκίας στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και δίνουν τροφή σε θεωρίες διεξόδου προς την πλευρά του Αιγαίου.
Σημαντικό ; Ίσως!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.