Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

«ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ»!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντιόνταν με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών επί τρεισήμισι ώρες χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση, τα τουρκικά ΜΜΕ πετούσαν αιχμηρό «καρφί» στις ΗΠΑ ότι Αμερικανοί δίνουν πληροφορίες στους Κούρδους για τις θέσεις των τουρκικών δυνάμεων με συνέπεια οι Κούρδοι να χτυπούν διάνα και να τους προκαλούν μεγάλες απώλειες.


Συγκεκριμένα στο επεισόδιο που έγινε πριν από δυο μέρες στην περιοχή του Raco, όπου οι Τούρκοι είχαν 12 νεκρούς από κουρδικά πυρά, τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν σήμερα τους Αμερικανούς ότι είχαν δώσει ακριβείς πληροφορίες στους Κούρδους για να χτυπήσουν τις τουρκικές δυνάμεις, κάτι που γίνεται συνέχεια στο μέτωπο του Αφρίν.
Τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργούν ένα πολύ ψυχρό κλίμα στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία και αναμένεται η συνάντηση του με τον Μεβλούτ Τσαούσογλου για να δοθεί κάποια συνέντευξη τύπου και να… «φωτίσει» αυτή την επίσκεψη-αίνιγμα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.