Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΩΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΙΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας προκάλεσε η δήλωση, (οι Ταύροι την χαρακτήρισαν… άθλια), του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Bahram Kasemi, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν.

Ο Ιρανός εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία του Ιράν για την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας από την Τουρκία και τόνισε ότι το Ιράν δεν θα μείνει απαθής εμπρός σε αυτές τις εξελίξεις.
Ήδη στην τουρκική η πρωτεύουσα έχουν θορυβηθεί από αυτή την δήλωση καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 17 μέρες της τουρκικής εισβολής στην Συρία όπου εκδηλώθηκε μια πρώτη σοβαρή αντίδραση. Σημειωτέον ότι το Ιράν συμβαδίζει με την Ρωσία στην πολιτική του στο συριακό.
Εκτός όμως από το Ιράν ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα και αιφνίδια προέλαση των δυνάμεων του Άσυντ προς την πόλη İldib, πλησιάζοντας «επικίνδυνα» τις τουρκικές δυνάμεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.