Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Σέρβος Ηγούμενος: Η Μακεδονία δεν μόνο ελληνική αδέλφια…
«Σέρβος Ηγούμενος Πέταρ: Η Μακεδονία είναι το έδαφος τριών χωρών, η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστικό δικαίωμα στο όνομα»,δημοσιεύει σήμερα το σλαβικό makfax.
Φεβρουάριος 5, 2018. 18:47
«Η Μακεδονία είναι ελληνική», λέει το σύνθημα των ελληνικών διαμαρτυριών στην Αθήνα!
Δεν είναι έτσι αδελφοί Έλληνες! Με απόλυτο σεβασμό, η προσωπική άποψή μου είναι ότι η Μακεδονία δεν είναι μόνο ελληνική και ότι το όνομα Μακεδονία δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία των Ελλήνων.
» Η ‘Μακεδονία του Αιγαίου’, είναι ελληνική, λόγω του ότι ζουν εκεί Έλληνες και αυτή ανήκει στο ελληνικό κράτος. 
Στην ‘Βαρντάρσκα Μακεντόνια’[στο κείμενο: Вардарска Македонија] η πλειοψηφία είναι «Μακεδόνες» [στο κείμενο: Македонци-Μακεδόνες] και η χώρα αυτή αποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
»Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πάρει το όνομα και τη γλώσσα ενός έθνους και ενός κράτους. Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το 80% των κατοίκων είναι σήμερα «Μακεδόνες» και η πλειοψηφία τους δεν είναι ούτε Έλληνες ούτε Βούλγαροι, ούτε Σέρβοι.
» Σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς είναι «Μακεδόνες». Όπως και στην Μακεδονία του Πιρίν η πλειοψηφία είναι Βούλγαροι. Έτσι, η Μακεδονία είναι ένα έδαφος τριών κρατών και πολλών εθνών που ζουν στις τρεις αυτές χώρες, αλλά κυρίως Έλληνες, «Μακεδόνες» και Βούλγαροι.
» Εγώ ως Σέρβος και Ορθόδοξος Ηγούμενος, ο οποίος ζει στη Σερβία, σημειώνω ότι οι ‘Μακεδόνες’ που αγαπώ και είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι, έχουν τη δική τους χώρα, το όνομά τους, το έθνος τους, τη γλώσσα τους και την ιστορία τους.
» Επίσης, αγαπώ και εκτιμώ τους Έλληνες και τους Βουλγάρους, αλλά δεν υποστηρίζω τον ελιτισμό, ούτε ξεχωρίζω άτομα ανάμεσα σε οποιαδήποτε έθνος, ή οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες ομάδες σε κάποιο έθνος, ούτε σερβική, ούτε βουλγαρική, ούτε ελληνική, ούτε «μακεδονική».
» Το σύνθημα ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι ελιτίστικο.
Οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα να κατέχουν ολόκληρη τη Μακεδονία, ούτε έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα στο όνομά της.
Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ιστορία και γνωρίζουν ότι οι απλοί αρχαίοι Μακεδόνες, μιλούσαν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα που ήταν διαφορετική από εκείνη που μιλούσαν οι Έλληνες, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άλλοι άνθρωποι, δεν ήταν Μακεδόνες.
Έτσι, οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν ιδιοκτησία όλων των αρχαίων Μακεδόνων, αλλά και δεν μπορούν να έχουν ούτε οι σημερινοί ‘Μακεδόνες’ ούτε και η σημερινή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γράφει ο ηγούμενος Πέτρος.

(Στοιχεία από makfax.com.mk, facebook)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

2 σχόλια:

  1. Αny were has been archaeological sides it shows the Greek language . No were it shows Slavic simply because there were no slave in the area. Slaves came one thousand years after Alexander the Great. Archaeology doesn't lie ,people lies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.ΘΑ ΠΕΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΟΥ,ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.