Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ «ΑΓΡΙΕΨΑΝ» ΚΑΙ… ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη κινητοποίηση του κουρδικού στοιχείου στην Ευρώπη που ξεσηκώνεται εναντία στην τουρκική εισβολή στην Συρία, με συνέπεια να σημειώνονται επεισόδια με τους Τούρκους όπως στην Γερμανία όπου κυριολεκτικά οι Κούρδοι ξυλοφόρτωσαν κάποιους Τούρκους που θέλησαν να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στην γερμανική πόλη Salzgitter-Lebenstedt, όταν ένας Τούρκους θέλησε με το αυτοκίνητο στους να διαλύσει μια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας από 600, (σύμφωνα με τουρκικά στοιχεία) Κούρδους. Το αποτέλεσμα είναι μόλις και μετά βίας να γλυτώσει το λιντσάρισμα από το εξοργισμένο κουρδικό πλήθος.
Η κατάσταση γενικά στην Γερμανία είναι πολύ τεταμένη, καθώς οι Κούρδοι έχουν ξεσηκωθεί και σχεδόν καθημερινά σημειώνονται συγκρούσεις με τους όσους Τούρκους προσπαθούν να υποστηρίξουν τον Ερντογάν στην εισβολή του στην Συρία.
Και ακόμα είμαστε στην αρχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.