Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ : ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονη ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα μια είδηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RİA και του Reuters, σύμφωνα με την οποία ο στρατός του συριακού καθεστώτος με εντολή του ίδιου του Άσαντ ετοιμάζεται να επέμβει στον κουρδικό θύλακο του Αφρίν για να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων, τους οποίους η Δαμασκός έχει χαρακτηρίσει εισβολείς και έχει απαιτήσει την άμεση αποχώρηση τους.


Σύμφωνα με τις πληροφοριες του ρωσικού πρακτορείου τις οποίες η Άγκυρα θεώρει έγκυρες καθώς είναι γνωστές οι στενές σχέσεις των Ρώσων με τον Άσαντ, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», δηλαδή των Κούρδων μαχητών και του Συριακού Στρατού να συνεργαστούν στρατιωτικά εναντίον της τουρκικής εισβολής στην Συρία.
Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τους Τούρκους και η ανησυχία τους μεγαλώνει καθώς μετά από ένα μήνα τουρκικής εισβολής δεν έχει εκπληρωθεί ούτε ένας στόχος της επέμβασης και οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα πολύ μακριά για να καταλάβουν το Αφρίν.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.