Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ…. ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΟZ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια αυστηρή δήλωση, όπως την χαρακτήρισαν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για την χάραξη της ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτιου και Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα γεγονότα, προειδοποιεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε κάποια απονενοημένη ενέργεια γιατί θα… έχει σοβαρότατες συνέπειες.


Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, την οργή του προέδρου της Αιγύπτου, Αμντουλατίφ Σίσι, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαούσογλου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι η Τουρκία θα εμποδίσει τετελεσμένα γεγονότα σχετικά με την χάραξη της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Η εξέλιξη αυτή έχει επιδεινώσει ακόμα πιο πολύ τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας και έριξε κυριολεκτικά λάδι στην φωτιά μεταξύ των δυο χωρών, καθώς το Κάιρο δείχνει αποφασισμένο όχι μόνο να αγνοήσει τις τουρκικές ενστάσεις για την χάραξη της ΑΟΖ, αλλά να αντιδράσει και δυναμικά σε οποιαδήποτε τουρκική η ενέργεια αμφισβήτησης.
Για το ίδιο θέμα στην Αθήνα ο…ύπνος του δικαίου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilasdakis.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.