Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

2100 ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΙΣΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ανασχετικός παράγοντας στην πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλλει στο Ιράκ κατά το πρότυπο της Συρίας και να χτυπήσει τους Κούρδους στο κέντρο τους, στην περιοχή του Sincar, αποτελεί η είδηση που μετέδωσαν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ ότι σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχει παρατηρηθεί μεγάλη κινητικότητα αυτές τι μέρες με μεγάλη εισροή Κούρδων μαχητών από το βόρειο Ιράκ στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, περί τις 2000 και πλέον Κούρδοι μαχητές έχουν εισέρθει αυτές τις μέρες από το βόρειο Ιράκ και έχουν πλατσαριστεί στις Şemdinli και Çukurca στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Οι Κούρδοι αυτοί προέρχονται από 17 στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ και έχουν εισέρθει στην Τουρκία από 9 κομβικά σημεία των συνόρων, που δύσκολα λόγω της μορφολογίας; του εδάφους ελέγχονται απ τις τουρκικές δυναμεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.