Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα προσγειώνει ανώμαλα τους πολιτικούς αιθεροβάμονες της Ελλάδας, αλλά αυτή την φορά οι συνέπειες θα είναι τραγικές, καθώς όλα τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει λάθος επιλογές γιατί αυτές εξυπηρετούσαν τα προσωπικά ιδιοτελή τους συμφέροντα και είχαν στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα σε «συμμάχους» που απέβλεπαν στην λεηλασία της χώρας.

Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ Στονλτεμπεργκ, σε συνέντευξη του αφού ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμιγνύεται στα ελληνοτουρκικά προβλήματα, έπλεξε το εγκόσμιο της Τουρκίας σαν μια από τις πιο δυναμικές χώρες της συμμαχίας, ( εδώ γελά ο κάθε πικραμένος καθώς ο Ερντογάν κάθε μέρα βρίζει το ΝΑΤΟ). Έκανε τα στραβά μάτια στην αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων, ενώ ταυτίστηκε με τον Ερντογάν στο ζήτημα του πολέμου κατά των Κούρδων που τους αποκάλεσε τρομοκράτες. Δηλαδή ένας ολόκληρος λαός για το ΝΑΤΟ είναι τρομοκράτες, όπως ήταν άλλοτε οι Σέρβοι και πάει λέγοντας.
Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για κατάφαση παραβίαση από την Τουρκία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σαν χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο δεν ακύρωσε την σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας, αλλά κυριολεκτικά εκλιπαρεί τον σουλτάνο μην τυχόν και θυμώσει με τους Ευρωπαίους και ξαμολήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρό στην Ευρώπη.
Ούτε λόγος για τις χιλιάδες καθημερινές φυλακίσεις στην Τουρκία από ένα δικτατορικό ολοκληρωτικό ισλαμικό καθεστώς, ούτε λόγος για τις κατάφορες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε λόγος για τα εγκλήματα της τουρκικής στρατοκρατικής μηχανής στην Συρία όπου σκοτώνονται καθημερινά άμαχοι από τα τουρκικά πυρά.
Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα «ωραία» η Αθήνα κυριολεκτικά πένητας εκλιπαρεί το ΔΝΤ να μην προχωρήσει στις νέες του απαιτήσεις που θα φέρουν και άλλη εξαθλίωση.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που μας οδήγησαν όλοι αυτοί που φιγουράρουν σαν εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.