Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΨΥΧΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑΣ- ΣΚΟΠΙΩΝ



Η Σερβία θεωρείται άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, καθώς σύμφωνα με την συνθήκη του Βουκουρεστίου τα Σκόπια ήταν δικαιοδοσία της Σερβίας.


Τις τελευταίες ημέρες σε δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου σχολιάζεται έντονα η απουσία αντίδρασης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το επίσημο Βελιγράδι προβληματίστηκε από την επίτευξη συμφωνίας, διαβλέποντας τον κίνδυνο να αυξηθούν τώρα οι πιέσεις από την ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.
Σε φιλοκυβερνητικά έντυπα Μέσα εκφράζεται η άποψη ότι, αφού η ΕΕ ανάγκασε μία χώρα να αλλάξει όνομα, θα προσπαθήσει να αναγκάσει και τη Σερβία να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του Κοσόβου.
Τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ που υπέγραψαν Αθήνα και Σκόπια δήλωσε πως στηρίζει ο ΥΠΕΞ της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τονίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει λόγος να συγχαρεί τις δυο πλευρές.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.