Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: "Το κυριαρχικό δικαίωμα για έρευνες στην ΑΟΖ δεν θα μετατραπεί σε δικοινοτική διαμάχη"


ImageΟ Ντερβίς Έρογλου δεν μπορεί να μετατρέψει σε δικοινοτική διαμάχη το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης και κάλεσε την Τουρκία και τον Ντερβίς Έρογλου να συνεργασθούν για λύση του Κυπριακού, ώστε ολόκληρος ο κυπριακός λαός να ωφεληθεί από τα αποτελέσματα των προσπαθειών για το φυσικό αέριο.

Αποτελεί σταθερή και διακηρυγμένη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι το θέμα του φυσικού αερίου δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, στο πλαίσιο του διαλόγου για λύση του Κυπριακού, προσέθεσε ο Χ.Χριστοφίδης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα".
Η απάντηση αυτή ήρθε μετά τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη στη Νέα Υόρκη, ότι στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, θα υποβάλει σχέδιο για εντοπισμό και εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.