(φωτό: Παπανδρέου και πατέρας Άσαντ στις 09/11/1984)
Πόλεις και χωριά της Τουρκίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, που φυσικά υποστηρίζει η Δαμασκός. Αυτή είναι η γεωπολιτική πραγματικότητα που κάποιοι επιμένουν να αγνοούν. Αλίμονο εάν η Συρία πέσει στα χέρια των ισλαμοφασιστών. Αλίμονο για την Ελλάδα, που πρέπει να στηρίξει τον Άσαντ και τον Συριακό λαό σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι δεν έκανε στην κρίση του Μάρτη ’87 ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου; Η Τουρκία πάγωσε όταν ο Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου της Συρίας, παρέταξε τις Συριακές μεραρχίες στα σύνορα με την Τουρκία, διακηρύσσοντας: Επίθεση εναντίον της φίλης Ελλάδας, είναι επίθεση εναντίον της Συρίας!
Ας αναρωτηθούμε επιτέλους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούσε η συμμορία Σημίτη – Παγκάλου όταν παρέδιδε τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλά Οτσαλάν; Προφανώς τα ίδια συμφέροντα όταν μετέτρεπε το Αιγαίο σε γκρίζα ζώνη παρέα με τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη.
Ας αναλογιστούν επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί ότι δεν είναι εδώ για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με παγκόσμιους δολοφόνους αλλά για να ασκήσουν εθνική πολιτική. Πολιτική που θα διαφυλάξει 4,000 χρόνια ιστορίας και θα εγγυηθεί την συνέχιση της τουλάχιστον για άλλα τόσα. Όχι για τα παλαμάκια “λεσχών” και την αγκίστρωση σε θώκους εξουσίας.
Θα αναρωτηθούν κάποιοι “Δηλαδή ήταν άγιος ο Ανδρέας;”. Όχι βέβαια. Ήταν όμως ένας πολιτικός που έκανε το αυτονόητο, χρησιμοποιώντας όσα όπλα είχε στην διάθεση του. Σε αντίθεση με τους ακατανόητους των καιρών μας.
(φωτό: Ο Ανδρέας με τους ελληνορθόδοξους της Συρίας)
olympia.gr
Σχόλιο Λίθου Φωτός: Απλά δεν ήταν η ώρα να ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης (για να μην πω από τιν εμφύλιο και μετά) ήταν βαλτοί. Ο Ανδρέας απλά έστησε το κράτος με δανεικά που θα αδυνατούσαμε να ξεπληρώσουμε και τώρα είμαστε στο ΔΝΤ. Στημένα όλα. Σίγουρα όμως πρέπει να αποκτήσουμε Έλληνες που θα στήσουν συμμαχίες με κράτη που έχουν τα ίδια συμφέροντα με εμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.