Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ήταν σαφής ο Πούτιν στην Τουρκία




Ηγετική η παρουσία του Πούτιν στην Τουρκία, όπου και τόνισε ανοιχτά ότι οι Patriot είναι όπλα ξεπερασμένα, υπονοώντας την ρωσική τεχνολογική ανωτερότητα σε πυραύλους. Ο Ρώσος ηγέτης έχει καταλάβει ότι τα όπλα μαζεύονται στην περιοχή για την Ρωσία και περνάει το μήνυμα ότι η «Αρκούδα» δεν έχει πρόβλημα ν’ απαντήσει στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ, αφού διαθέτει ισχυρά οπλικά συστήματα.
Ωστόσο προτεραιότητά της είναι η ειρηνική επίλυση του θέματος της Συρίας στα πλαίσια της διπλωματίας, κάτι που οι Η.Π.Α. δεν ξέρουν αν μπορούν πλέον να το αντιμετωπίσουν επιτυχώς, δεδομένης της αυξημένης ρωσικής επιρροής σε διεθνή φόρα.
Οι τούρκοι δημοσιογράφοι, τώρα, έμειναν άφωνοι με την δήλωση Πούτιν και η Άγκυρα αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά ότι το Κρεμλίνο δεν αστειεύεται. Όπως επίσης γνωρίζουν στην Τουρκία, ότι η Ρωσία, όχι μόνο «αγγίζει» γεωπολιτικά τα σύνορα της Τουρκίας, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να κατεβάσει στρατό στην Μέση Ανατολή, προς υποστήριξη των ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων που ήδη βρίσκονται εκεί, θα πρέπει να περάσει διαμέσου της τουρκικής επικράτειας. Και τότε…
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.