Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πως οι τράπεζες εξαπατούν δανειολήπτες και κάνουν κατασχέσεις εν αγνοία τους.




Αγαπητοί φίλοι
Σας μεταφέρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια , εκ των πολλών , απάτη που κάνουν τράπεζες αλλά συστηματικά έως καθολικά η τράπεζα Πειραιώς.
Στην σύμβαση δανείου που υπέγραψαν χιλιάδες πολίτες ιδίως με την εν λόγω τράπεζα , αλλά και άλλες, ορίζεται ώς αντίκλητος του δανειολήπτη υπάλληλος της τράπεζας ο οποίος εργάζεται στο νομικό της τμήμα.
Αντίκλητος σημαίνει: Τρίτο πρόσωπο το οποίο ορίζεται απο ένα πρόσωπο ωστε αυτός( ο τρίτος) να λαμβάνει αντ΄ αυτού αλληλογραφία, επιδόσεις , κ.τ.λ.


Ο αντίκλητος ευθύνεται απέναντι στο πρόσωπο που τον όρισε ώς αντίκλητό του να τον ενημερώνει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση για οποιδήποτε θέμα τον αφορά σε σχέση με τα
εγγραφα που παραλαμβάνει.
Στην περίπτωση της σύμβασης του δανείου που υπογράφηκε μεταξύ της τράπεζας και του φυσικού προσώπου, ότι αφορά την σύμβαση αυτή επιδίδεται στον αντίκλητο(υπάλληλο της τράπεζας) με συνέπεια ο δανειολήπτης υπαίτια να μην λαμβάνει γνώση ποτέ για όσα τον αφορούν. Για παράδειγμα: Σε περιπτώσεις εκπρόθεσμων οφειλών (καθόλου σπάνιο στις μέρες μας) η τράπεζα κινείται με τις νόμιμες διαδικασίες κατά του οφειλέτη της χωρίς αυτός να λαμβάνει γνώση, με συνέπεια να μην μπορεί να αμυνθεί δικαστικά. Αποφάσεις δικαστηρίων λαμβάνονται ερήμην του, τελεσιδικούν ερήμην του, εκδίδονται διαταγές πληρωμής εναντίον του χωρίς να μπορεί να ασκήσει ανακοπή λόγω άγνειάς του η οποία όμως δεν θεωρείται άγνεια για το δικαστήριο που λαμβάνει κάποια απόφαση διότι φαίνεται ότι ο αντίκλητός έχει λάβει αντί αυτού ,για παράδειγμα τις επιδόσεις απο δικαστικό επιμελητή.
Συνέπεια αυτού είναι με λίγα λόγια οτι ένα ωραίο πρωί ο οφειλέτης έχει χάσει το/τα περιουσιακά του στοιχεία κινητά ή ακίνητα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Και όταν έρθει εκείνη η ώρα που θα το αντιληφθεί θα είναι πιά αργά για οτιδήποτε διότι οι αποφάσεις είναι πιά τελεσίδικες και αμετάκλητες έχοντας παθέλθει οι προθεσμίες για άσκηση ένδικου μέσου( έφεση, αναίρεση) ή ένδικου βοηθήματος (ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής) αποτελούν δεδικασμένο και εκτελούνται κανονικά. Εκτέλεση σημαίνει κατάσχεση και πλειστηριασμός.
Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δανειολήπτες να διαβάσουν τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων που έχουν στα χέρια τους και να ψάξουν άν μέσα σ’ αυτή ορίζεται αντίκλητός τους κάποιος τον οποίο πιθανόν να μην γνωρίζουν ή ας απευθυνθούν στον δικηγόρο τους.
Παρ’ όλα ταύτα υπάρχει τρόπος άμυνας ο οποίος είναι να εγείρουν αγωγή κατα της τράπεζας. Η νομική βάση που θα στηρίζεται η αγωγή δέν βασίζεται καθαρά σε συγκεκριμένα άρθρα του αστικού κώδικα αλλά περισσότερο σε ανήθικη δικαιοπραξία απο την πλευρά της τράπεζας η οποία αντιβαίνει τα χρηστά ήθη των συναλλαγών γενικώς, όπως και αντιβαίνει με το Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να ακούγεται σε μία δίκη, αλλά με αυτή την πρακτική(αντικλήτου) του στερούν το δικαίωμα αυτό.
Με λίγα λόγια μπορεί όποιος δανειολήπτης αντιληφθεί τα ώς άνω και κινηθεί εναντίον της τράπεζας, να τους πάρει και τα σώβρακα. Αρκεί όμως να έχει και δικηγόρο τσακάλι διότι νομολογιακά δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι τέτοιο ώστε να βασιστεί σε προηγούμενες παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις.
Ότι προανέφερα μπορείτε να το διασταυρώσετε και μέσα απο συλλόγους υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή απο νομικούς που έχει πέσει στην αντίληψή τους κάτι τέτοιο.

Μετα τιμής
Ένας πολίτης που ψάχνεται.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.