Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας και ιστορίας σε παιδιά μεταναστών από τον Δήμο Χανίων

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας και ιστορίας σε παιδιά μεταναστών από τον Δήμο Χανίων


Την ώρα που η παιδεία στην Βόρειο Ήπειρο πάει από το κακό στο χειρότερο ο Δήμος Χανίων κόπτεται να μάθουν την μητρική τους γλώσσα τα παιδιά των αλβανών μεταναστών. Και απ' ότι φαίνεται μόνο τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας δεν ήταν αρκετά γι' αυτό στο πρόγραμμα διδασκαλίας των αλβανόπαιδων εντάχθηκε και η εκμάθηση της ιστορίας της Αλβανίας! Της διαστρεβλωμένης ιστορίας των Αλβανών που θέλουν να παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη ως αλβανικά.
Όπως διαβάσαμε στο neakriti.gr συνεχίζονται τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Europe for Diversity, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων.
Οι μικροί μαθητές, ηλικίας 6-12 χρονών, διδάσκονται αλβανική γλώσσα και ιστορία (!) από εκπαιδευτικούς αλβανικής καταγωγής (!), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, από τις 16.00 έως τις 17.30, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.
Πρόθεση του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η ενίσχυση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς και η υποστήριξη κι ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι οικονομικοί μετανάστες. Τα παιδιά τους, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και ο Δήμος Χανίων συμβάλει στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής.
aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.