Παρά το γεγονός της θετικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο, η FYROM, δεν θα λάβει ημερομηνία, λόγω του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας, ανέφεραν διπλωμάτες των Βρυξελλών.
Επίσης- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δεν είναι σαφές ποια θα είναι η θέση της χώρας μας, καθώς δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για τη συνθήκη καλής γειτονίας.
Έχουν, ήδη, γίνει τέσσερις συναντήσεις για το θέμα αυτό και η τελευταία μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες. Τα Σκόπια κρατούν χαμηλούς τόνους στη συνθήκη του 1999, που θεωρείται ως σημαντικό κείμενο για τη Βουλγαρία.
Το κείμενο αναφέρει ότι κανένα από τα Συντάγματα των Σκοπίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, για την προστασία του καθεστώτος και των δικαιωμάτων ατόμων που δεν είναι πολίτες των Σκοπίων.
Σύμφωνα με διευκρίνιση των Νομικών, αυτό αποτελεί εγγύηση έναντι εδαφικών διεκδικήσεων ή αξιώσεων για σλαβική μειονότητα στη Βουλγαρία και ειδικά δικαιώματα σε αυτήν.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, υπάρχει η αξιολόγηση ότι Σλάβοι-Σκοπιανοί στην Βουλγαρία είναι 750 χιλιάδες και στην Ελλάδα 700 χιλιάδες, σημειώνει το δημοσίευμα.
The Hellenic Information Team
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.