για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), οι οποίοι κινούνται σ’ αυτούς τους ρυθμούς.
Να, όμως, που εκτίθενται, τόσο αυτοί όσο και οι διεθνείς ‘‘ανησυχούντες’’ για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, από τις όχι και τόσο ‘‘ανθρωπιστικές’’ και φιλικά προσκείμενες προς τους αλλοδαπούς κινήσεις του κράτους του Ισραήλ. Στις αρχές του Ιουνίου ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ότι ο νέος φράκτης στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης έχει επιτυχία στο απίστευτο ποσοστό του 99,9%! Το κεντρικό μέρος του φράκτη, μήκους 144 μιλίων, ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Το μέγεθος της υποκρισίας είναι τόσο μεγάλο όσο και εξοργιστικό.
Οι διάφοροι εγχώριοι επαγγελματίες αντιρατσιστές, οι οποίοι σκούζουν σε καθημερινή βάση για τις ‘‘απάνθρωπες’’, όπως λένε, συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών και ζητούν ανοιχτά σύνορα και άσυλο σ’ όλους τους ‘‘πρόσφυγες’’, όπως τους αποκαλούν, γιατί δεν καταδικάζουν την τακτική του Ισραήλ; Εκείνος ο ανεκδιήγητος υπαλληλίσκος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νίλς Μουίζνιεκς, που διαπιστώνει με λύπη ότι η ασφάλεια των εθνικών συνόρων και των εγχώριων πολιτών ενός κράτους τίθεται σε υψηλότερη κλίμακα από τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, γιατί δεν προβαίνει σε έντονη διαμαρτυρία και αυστηρές συστάσεις προς την Ισραηλινή κυβέρνηση; Εντάξει, αστειευόμαστε. Είναι ποτέ δυνατόν ο υποτακτικός να αμφισβητήσει τον αφέντη;
Απλούστατα όταν οι Εβραίοι κτίζουν φράκτες απλώς «φροντίζουν για την ειρήνευση στην περιοχή», ενώ αν η Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος φρόντιζε, έστω και στοιχειωδώς, την ασφάλεια των συνόρων και την εσωτερική συνοχή τότε θα χαρακτηριζόταν «ρατσιστικό», «απάνθρωπο», «ταυτιζόμενο με ναζιστικές μεθόδους». Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του γύρω από την υποκριτική αυτή στάση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
veteranos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.