Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Το προφίλ του Έλληνα φοιτητή που συνελήφθη

Τουρκία: Το προφίλ του Έλληνα φοιτητή που συνελήφθη



Αυτός είναι ο Έλληνας που μαζί με άλλους 10 ξένους υπηκόους- κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι συνετέλεσαν στην υποδαύλιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.
Πρόκειταιγια τον 25χρονο Γιώργο Ιατρίδη, διαχειριστή του alexiptoto.com όπου και ανέβηκε φωτογραφία από την σύλληψή του.
Σύμφωνα με το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Η τελευταία ανάρτηση στο προφίλ του είναι ένα βίντεο από επεισόδια στην Κωνσταντινούπολή το οποίο ανέβασε την Τρίτη και μπορείτε να δείτε και εσείς παραπάνω.

Ο Γιώργος Ιατρίδης, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια με το πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πλατεία Ταξίμ και παρακολούθησε τις κινητοποιήσεις των Τούρκων πολιτών.
Εκτός όμως από τον 25χρονο Έλληνα, έχουν συλληφθεί ακόμα από τις αρχές τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι έντεκα είχαν διπλωματικά διαβατήρια, ενώ τέσσερις εξ αυτών είναι φοιτητές που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus.
Οι ξένοι υπήκοοι φαίνεται ότι συνελήφθησαν την Τετάρτη ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εντωμεταξύ, στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που είχε πέσει από γέφυρα ύψους 5 μέτρων στα Άδανα και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.
2.JPG
480642_10201864698918246_1893835043_n.jpg
olympia.gr
Ο Ερντογάν επιστράτευσε και τους παρακρατικούς εναντίον των διαδηλωτών


Είναι γεγονός ότι στην Τουρκία οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν τείνουν να πάρουν τον χαρακτήρα της μαζικής εξέγερσης.Μιας εξέγερσης ωστόσο που δεν έχει αυστηρά καθορισμένες πολιτικές περιχαρακώσεις και κατευθύνσεις, αφού στο πλήθος "συνωστίζονται" πολιτικές τάσεις , μειονότητες και γενικά κάθε ένας που εδώ και χρόνια είχε μπεί στο περιθώριο και σάπιζε σαν την κοπριά προκειμένου να αναπτυχθούν οι νεόπλουτοι βλαστοί του κεμαλικού ή ισλαμικού νεοοθωμανισμού.
Οι ευρωατλαντικοί "κηπουροί" , προσπάθησαν να επωφεληθούν απο αυτήν την εξέγερση όπως έκαναν στην
Β.Αφρική και άρχισαν να ρίχνουν μικρά μπατσάκια στον συνεργάτη τους Ερντογάν.Το πράγμα όμως φαινόταν απο την αρχή ότι δεν είναι διαχειρίσιμο και πως οι διπλωματικοί αυτοσχεδιασμοί του State of Department δεν βγάζουν πουθενά,"ότι άρχισε στην Τουρκία πρέπει να τελειώνει γρήγορα προτού χάσουμε τελείως την κατάσταση απο τα χέρια μας".
Ο Ερντογάν, όπως δείχνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πήρε το "Ο.Κ" να χρησιμοποιήσει την "πατροπαράδοτη" και αποτελεσματική μέθοδο της καταστολής απο τα "μέσα".Οργάνωση αντισυγκεντρώσεων, εκτεταμένη δράση παρακρατικών και άλλων "νομιμοφρόνων" πολιτών σε απόλυτη βέβαια συνεργασία με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.
Μερικοί βλέπουν να έρχεται εμφύλιος πόλεμος, άλλοι πάλι να γίνεται πραξικόπημα, ενώ δεν είναι πάλι λίγοι που εκτιμούν ότι οι ...διαχρονικές "προστάτιδες δυνάμεις" (Ε.Ε - ΗΠΑ) θα προκαλέσουν έναν αντιπερασμό στο Αιγαίο , με την μορφή π.χ μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.
Αυτό πάντως που είναι σχεδόν σίγουρο, είναι ότι η κατασταση στην Τουρκία θα δράσει εκ των πραγμάτων σαν επιταχυντής στους όποιες γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των "μεγάλων " εκτός εάν....
klassikoperiptosi.blogspot.com

Διαδηλωτές στην Τουρκία, βρήκαν σε περιπολικό... AK47MS με 4Α/Β receiver!!! (ΒΙΝΤΕΟ)
....light και για πολλές heavy ριπές !!!!!!!!!


exomatiakaivlepo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.