Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο γερμανικός Στρατός γνώριζε την κατασκοπεία των ΗΠΑ



Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αμερικανική κατασκοπείας στην Ευρώπη και όπως πλέον αποδεικνύεται, πολλοί γνώριζαν – και θεωρούσαν φυσιολογικό – την εν λόγω αμερικανική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα PRISM το γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια ο στρατός της Γερμανίας, καθώςέγγραφο του 2011 που παρουσίασε ηγερμανική εφημερίδα Bild και προερχόταν από το αρχηγείο της διεθνούς δύναμης που επιχειρεί στο Αφγανιστάν όπου συμμετέχουν οι γερμανικές δυνάμεις (ISAF: International Security Assistance Force), γίνεται τρεις φορές αναφορά στο πρόγραμμα PRISM το οποίο αποτελούσε οργανικό τμήμα της προσπάθειας συλλογής πληροφοριών στη χώρα.
Πριν από λίγες ημέρες, προέκυψε ότι η γερμανική μυστική υπηρεσία BND είχε ζητήσει στο παρελθόν στοιχεία που είχαν συλλεχτεί από το πρόγραμμα PRISM στην προσπάθεια εντοπισμού θυμάτων απαγωγής στο εξωτερικό. Γερμανικές πηγές υποστηρίζουν – χωρίς να πείθουν – ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά προγράμματα αυτό στη Γερμανία και αυτό στο Αφγανιστάν…
Υπενθυμίζεται, ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν που έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες για τις δραστηριότητες της αμερικανικής NSA, είχε αποκαλύψει ότι υπό παρακολούθηση βρισκόντουσαν στη Γερμανία 10 εκατομμύρια συνδέσεις στο διαδίκτυο και 20 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες έφταναν υπό προϋποθέσεις μέχρι και τα 60 εκατομμύρια.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.