Συγκλονιστικό βίντεο από την Αίγυπτο: Ανοίγουν πυρ την ώρα της προσευχής (Βίντεο)
Το παρακάτω βίντεο συγκλονίζει, καθώς δείχνει πλήθος μουσουλμάνων να προσέυχονται στην επαρχία Σινά, όταν ξαφνικά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κάνουν επίθεση και ανοίγουν πυρ.apocalypsejohn.com
Bίντεο Σοκ: Αιγύπτιος φωτογράφος απαθανατίζει τον ελεύθερο σκοπευτή που τον δολοφονεί
Τη στιγμή που στρατιώτης γυρίζει προς το μέρος του και πυροβολεί εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, κατέγραψε με την κάμερά του ο 26χρονος Ahmed Samir Assem.
Ο νεαρός φωτογράφος είναι ένας από τους 51 ανθρώπους, που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, στις διαδηλώσεις, από πυρά στρατιωτών.
Egyptian photographer captures moment sniper... από Miss-Jessy-Lays
Ο Assam εργαζόταν για την εφημερίδα Al-Horia Wa Al-Adala.
"Γύρω στις 6, ένας άνδρας ήρθε στα γραφεία μας με μία κάμερα γεμάτη αίματα και μας είπε, ότι ένας συνάδελφός μας είχε τραυματιστεί", δήλωσε ο Ahmed Abu Zeid, δημοσιογράφος της εφημερίδας.
"Μία ώρα αργότερα, πληροφορηθήκαμε, ότι ο Ahmed είχε δεχθεί τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, καθώς τραβούσε φωτογραφίες από τις κορυφές των κτιρίων. Η κάμερά του ήταν η μόνη, που κατέγραφε τα γεγονότα από την πρώτη στιγμή", είπε.
Η κάμερα του Ahmed θα παραμείνει η απόδειξη των βιαιοπραγιών που έχουν σημειωθεί έως τώρα στη χώρα, όπως είπε ο ίδιος.
Από την πλευρά του πάντως, ο Αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε για το περιστατικό, πως οι ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ, γιατί δέχθηκαν επίθεση τρομοκρατών.
ΠΗΓΗ
ΗΠΑ: Και σύστημα επιτήρησης συνόρων για την Αίγυπτο
Μπορεί το «πρόβλημα» του αν ήταν ή όχι πραξικόπημα η επέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο να παραμένει άλυτο, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών (σύγκρουση Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο) και στις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ με χώρες της περιοχής, τα ζητήματα ασφαλείας όμως παραμένουν κρίσιμα, με πρωτεύων αυτό της διασφάλισης των συνόρων της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά…
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι με τη μέθοδο της διακρατικής συμφωνίας (προγράμματα FMS) θα προχωρήσει η αγορά από την Αίγυπτο συστήματος επιτήρησης συνόρων από την εταιρία DRS Radar Systems. Εν ολίγοις, το σύστημα θα το αγοράσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και θα το παραδώσουν στους Αιγύπτιους.
Η αξία του συμβολαίου είναι 8 εκατομμύρια δολάρια και παρότι δεν αναφέρεται το σύστημα που θα αγοραστεί, το πιο γνωστό προϊόν της εταιρίας με αυτή την αποστολή (επιτήρηση συνόρων) είναι το ραντάρ AN/PPS5-C, γνωστό ως MSTAR (Manportable Surveillance and Target Acquisition Radar).
Το σύστημα αυτό προσφέρει κάλυψη σε εμβέλεια 42 χιλιομέτρων, την ημέρα και τη νύχτα και χωρίς περιορισμούς από τις καιρικές συνθήκες. Η εταιρία έχει πουλήσει περισσότερα από 1.400 ραντάρ του είδους και φέρεται να έχει συνεργαστεί ξανά με την Αίγυπτο, καθώς επίσης και με την Ιορδανία.
defence-point.gr
ΗΠΑ: Παράδοση F16 στην Αίγυπτο
Η Ουάσινγκτον προωθεί την παράδοση τεσσάρων F-16 στην Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες , δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία απέναντι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, αποφεύγοντας τόσο να επιδοκιμάσει την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, όσο και να την καταδικάσει ως «πραξικόπημα».Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός των ενεργειών του αιγυπτιακού στρατού ως «πραξικοπήματος» θα υποχρέωνε την Ουάσινγκτον να διακόψει τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, η μερίδα του λέοντος της οποίας, το 1,3 δισεκατομμύριο, είναι η στρατιωτική βοήθεια.
Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα τέσσερα F-16 της Martin Lockheed Corp. αποτελούν τμήμα του ετήσιου πακέτου της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και αναμένεται να παραδοθούν εντός του Αυγούστου.
Όταν ερωτήθηκε για το θέμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εσπευσμένες μεταβολές στα προγράμματα βοήθειας» προς τον αιγυπτιακό στρατό.
Η Αίγυπτος λαμβάνει σταθερά μεγάλα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ από το 1979 και την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ. Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που εξοπλίσθηκε με τα F-16, σύμβολο των πολιτικών και αμυντικών δεσμών με την Ουάσινγκτον. Αλλο πρόγραμμα-κλειδί της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας αποτελεί η συμπαραγωγή των αρμάτων μάχης M1A1 Abrams.
Για το οικονομικό έτος 2013, που τελειώνει τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη χορηγήσει 650 εκατομμύρια δολάρια της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και εκκρεμεί ένα πακέτο 585 εκατομμυρίων, σύμφωνα με πηγή του Πενταγώνου.
Αλλά οκτώ F-16 πρόκειται να παραδοθούν τον Δεκέμβριο. Ανήκουν σε ένα πακέτο είκοσι συνολικά F-16, οκτώ από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί.
Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε από τις 2 Ιουλίου οκτώ τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αρχηγό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. Η τελευταία έγινε την Τρίτη. Αν και το περιεχόμενό τους δεν έχει γίνει γνωστό, είναι ενδεικτικές της έντασης των αμερικανο-αιγυπτιακών επαφών μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι στις 3 Ιουλίου.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε προειδοποιήσει τον περασμένο χρόνο πριν από την ανάληψη της εξουσίας ότι ενδέχεται να προσχωρήσει στην επανεξέταση της συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Το Ισραήλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παγώσουν την στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την προεδρία, κατ΄εφαρμογή της αμερικανικής νομοθεσίας που απαγορεύει την χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς καθεστώς που προήλθε από πραξικόπημα.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε λίγες ημέρες μετά την αποπομπή του προέδρου Μόρσι ότι μέλη της ισραηλινής ηγεσίας άσκησαν πιέσεις επί των ΗΠΑ να μην διακόψουν την στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο. Επικαλούμενη «ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο», η εφημερίδα Haaretz δημοσίευσε πληροφορίες για «μαραθώνειες τηλεφωνικές συνομιλίες» για την υπόθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στον υπουργό Αμυνας Μοσέ Γιααλόν και τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Τσακ Χέιγκελ, καθώς και ανάμεσα στους συμβούλους για αμυντικά θέματα Γιάακ Αμίντρορ και Σούζαν Ράις.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών, οι ισραηλινοί συνομιλητές επεσήμαναν ότι οποιαδήποτε διατάραξη της ροής της αμερικανικής βοήθειας προς την Αίγυπτο θα έχει «αρνητικές συνέπειες» επί της ασφάλειας του Ισραήλ στο μέτρο που ο αιγυπτιακός στρατός διαθέτει τα μέσα για να εγγυηθεί την ασφάλεια στη χερσόνησο του Σινά, ζώνη ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση εξτρεμιστικών, τζιχαντιστικών και σαλαφιστικών ένοπλων ομάδων.
Η ισραηλινή πλευρά εξέφρασε επίσης ανησυχία μήπως η διακοπή της χορήγησης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο θέσει σε αμφισβήτηση την ειρηνευτική συμφωνία του 1979 ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει τα παραρτήματα της συνθήκης που σχετίζονται με τις διευθετήσεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Αίγυπτος θα διανύσει μία «περίοδο χρονίζουσας αστάθειας». «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν θα παραιτηθούν εύκολα από την εξουσία, πρέπει να αναμένονται περισσότερες εκρήξεις βίας και ίσως και νέες αλλαγές στην ηγεσία της χώρας».
Μετά την αποπομπή του Μοχάμεντ Μόρσι από την προεδρία της Αιγύπτου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην εκφράζονται δημόσια για την Αίγυπτο.
onalert
Αφθονία παροχών στον αιγυπτιακό στρατό από τα αραβικά κράτη
Κάιρο
Ιούλιος 11, 2013.
Σε μια εκθαμβωτική οικονομική κίνηση, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γέμισαν με 8 δις δολάρια σε μία ημέρα τα ταμεία των ηγετών του στρατού της Αιγύπτου, τόσο σε χρήμα, όσο και σε επιχορηγήσεις, δάνεια χωρίς τόκους και δώρα φυσικού αερίου, σε μια συγκλονιστική σωτήρια έγχυση ρευστού στην ετοιμόρροπη οικονομία.
Τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρουσιασθεί όχι σε μια ημέρα, αλλά ούτε σε ένα μήνα σε επίπεδο παγκόσμιας δύναμης όπως ήταν οι ΗΠΑ προς τη Ρωσία στη εποχή της οικονομικής δυσχέρειας.
Οι αραβικοί κολοσσοί του πετρελαίου κατάφεραν να επισκιάσουν τις βλέψεις του Ιράν για το καθεστώς της εξουσίας στην περιφέρεια αυτή.
Συνολικά έχουν δοθεί ή χορηγηθεί περί τα 12 δις δολάρια από την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, ως χρηματοδοτική ενίσχυση προς τη στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου που καθαίρεσε τον πρόεδρο, Μοχάμεντ Μούρσι.
Έχει αρχίσει και η μεγάλη νηστεία του Ραμαζανιού για τα 84 εκατομμύρια των Αιγυπτίων, έτσι στο τέλος της νηστείας τους επιφυλάσσεται ένα πλούσιο γεύμα στο τέλος του ραμαζανιού, γράφει το εβραϊκό Debka.
--
The Hellenic Information Team
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.