Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι "φασίστες" λιμενικοί που σκοτώνουν λαθρό σε τρύπιες βάρκες. Μόνο την τελευταία τριετία το Λιμενικό εντόπισε 11.741 μετανάστες σώζοντας από βέβαιο θάνατο 3.186 αλλοδαπούς, σε 118 επιχειρήσεις διάσωσης.

ЅɑIS-Ӵ鬜Х鱡霠ݶ衳᭠褐쥴᭜󴥲 𯵠䩡󾨧ꡭ 쥴ܠᵜ㩯 󴯠֡񬡪ﭞ󩮨EUROKINISSI-ԁԉM`̐ϋQǩ

Σχόλιο ΛΦ: Αίντε πιά με τον κάθε εγκάθετο φασιστοαριστερούλη που για να την πει στην προδοτική μνημονιακή κυβέρνηση, ψάχνει αφορμές οπουδήποτε για να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση προδοτών και με τις ηλιθιότητες τελικά εμφανίζει τον Έλληνα ως ρατσιστή και προκαλεί προβλήματα στην χώρα και στα εθνικά θέματα. Αφορμές ψάχνεται κουκλίτσες μου;  Μακεδονικό, Κυπριακό, Βορειοηπειρωτικό, αυξηση εγκληματικότητας. Εκεί χτυπήστε την, την κυβέρνηση και ο λαός θα είναι μαζί σας εφόσον καταγγέλετε ήδη και τα υπόλοιπα (εργασιακά, υγεία κτλ)

Επνιξαν την αλήθεια στο Φαρμακονήσι

Απίστευτες προεκτάσεις, που μόνο στον διασυρμό της χώρας μας θα μπορούσαν να στοχεύουν, λαμβάνει από εγχώριους και διεθνείς επαγγελματίες «συνηγόρους» των ανθρώπινων δικαιωμάτων η τραγωδία του Φαρμακονησίου, με τους τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και οκτώ αγνοουμένους μετανάστες (διασώθηκαν 16) στα νερά του Αιγαίου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας ουσιαστικά κάνει λόγο για απαράδεκτη εκμετάλλευση του τραγικού περιστατικού, αφήνοντας πλέον σαφείς αιχμές για πολιτικά παιχνίδια στην «πλάτη» της Ελλάδας. Ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε χθες στη δημοσιότητα έναν χάρτη με το στίγμα του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες (25 Αφγανοί και τρεις Σύριοι), διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι το Λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει τη βάρκα στην Τουρκία. Την ίδια ώρα συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι ο κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού, που έσπευσε για βοήθεια στο ακυβέρνητο πλοιάριο των παράνομων μεταναστών την περασμένη Δευτέρα, έχει βρεθεί… ο ίδιος προ ετών στην ίδια θέση με τους ναυαγούς του Φαρμακονησίου. Ειδικότερα, σε ηλικία 20 ετών ο σημερινός κυβερνήτης του Λιμενικού επέβαινε με τη μητέρα του στο πλοίο «Σαμίνα» που βυθίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 λίγο έξω από την Πάρο. Ο ίδιος σώθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά η μητέρα του δεν τα κατάφερε!
Και ενώ η Διεθνής Αμνηστία και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς έκανε λόγο για «υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης» (!) και η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ υποστήριξε ότι οι χώρες που δέχονται μεγαλύτερο όγκο μεταναστών είναι η Γερμανία και η Σουηδία, τα επίσημα στοιχεία πιστοποιούν τη (σχεδόν καθημερινή πια) ηρωική επέμβαση σκαφών του Λιμενικού σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Μόνο την τελευταία τριετία το Λιμενικό εντόπισε 11.741 μετανάστες σώζοντας από βέβαιο θάνατο 3.186 αλλοδαπούς, σε 118 επιχειρήσεις διάσωσης.
Στο μεταξύ, οι καταθέσεις διασωθέντων στις ελληνικές Αρχές αμέσως μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταγγελίες περί βίαιης ή απάνθρωπης συμπεριφοράς ανδρών του Λιμενικού. «Το σκάφος του Λιμενικού πέταξε σχοινί και μας ρυμούλκησε. Στη διαδρομή μπήκαν νερά στο σκάφος. Δύο άτομα έπεσαν στη θάλασσα, δεν ξέρω γιατί. Πήγαν όλοι από τη μία πλευρά να δούνε και μετά η βάρκα αναποδογύρισε. Οι άνδρες του Λιμενικού μάς φώναζαν να κάτσουμε κάτω. Οσοι μπορούσαμε να κολυμπήσουμε πήγαμε κοντά στο σκάφος και μας τράβηξαν πάνω» κατέθεσε μια γυναίκα, σημειώνοντας ότι «αν δεν μας είχαν βοηθήσει, θα είχαμε πεθάνει όλοι».
Τα ίδια κατέθεσαν και άλλοι επιζώντες, ορισμένοι αποδίδοντας το ναυάγιο στις καιρικές συνθήκες, στην κακή κατάσταση της βάρκας ή ακόμα και στη μη συμμόρφωσή τους με τις οδηγίες των ανδρών του Λιμενικού. «Η βάρκα αναποδογύρισε και πέσαμε στη θάλασσα. Το πλήρωμα του σκάφους μάζεψε όσους ήταν στην επιφάνεια» ανέφερε ένας Αφγανός. Η εικόνα που δίνουν οι διασωθέντες μέσα από τις καταθέσεις τους απέχει πολύ από τις καταγγελίες που έγιναν για αδιαφορία και άσκηση βίας εις βάρος των ναυαγών. «Προσπαθήσαμε να ανέβουμε στο σκάφος του Λιμενικού, αλλά μας χτύπησαν με κλοτσιές και τα όπλα τους» δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία και στα ΜΜΕ κάποιοι από τους επιζώντες. Την έρευνα για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος έχει αναλάβει το Ναυτοδικείο Πειραιά.
Νέα επιχείρηση στα βόρεια της Σάμου
Η πιο πρόσφατη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος έγινε μόλις προχθές στα βόρεια της Σάμου, όταν σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε ακόμα 47 μετανάστες στα ανοιχτά του νησιού, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Υστερα από κλήση αλλοδαπού που επέβαινε στη λέμβο τους και ζήτησε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, έσπευσαν στο σημείο τρία σκάφη του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό, που μετέφεραν τους μετανάστες στο Βαθύ της Σάμου.

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.