Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Τουρκία θα κατασκευάσει αγωγό για το ισραηλινό φυσικό αέριο



Σχόλιο ΛΦ: Υπάρχουν ακόμη μερικοί που μιλάνε για συμμαχίες με το Ισραήλ και κουραφέξαλα. Αν το Ισραήλ ήταν σύμμαχος δεν θα ήθελε λύση του Κυπριακού με τον τρόπο που επιδιώκει η Τουρκία. Το λογικό θα ήταν να αντιδράσει αφού Ισραήλ και Κύπρος συνεργάζονται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τους. Ο κοινός αγωγός που θα περνάει από την Τουρκία είναι πιό οικονομικός. Άρα συμφέρει το Ισραήλ. Με τον αγωγό όμως και την λύση Κυπριακού αλά Ανάν, η Κύπρος θα έχει γίνει τουρικό προτεκτοράτο. Να δούμε τώρα πως οι "γεωστρατηγικοί" και άλλοι αναλυτές θα μας "χρυσώσουν" το χάπι.

Η τουρκική οικονομική σελίδα του «Ινστιτούτου Ενέργειας» επικαλούμενη πηγές από το ‘Stratfor’ αναφέρει ότι η Τουρκία να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό από το οικόπεδο Λεβιάθαν του Ισραήλ για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Επιπρόσθετα, το ‘World Tribune’ αναφέρεται στο ίδιο θέμα:

Η Τουρκία, παρά το στρατιωτικό και πολιτικό μποϊκοτάζ, σκέπτεται να αγοράσει φυσικό αέριο από το Ισραήλ.
Πηγές του κλάδου, είπαν ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή κοινοπραξία για το υπεράκτιο αέριο.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξετάζει τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία.
«Επιπρόσθετα σε αυτήν την τιμή, οι προσφορές θα αξιολογηθούν με βάση τους εμπορικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών παραλαβής-πληρωμής καθώς και τον όγκο του φυσικού αερίου που θα αγορασθεί», σύμφωνα με την ισραηλινή οικονομική έκδοση ‘Globes’.
Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή έκδοση της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να απορροφήσει επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ετησίως, από το Ισραήλ.
Η Turcas Petrol,  έχει πλειοδοτήσει υποβάλλοντας ένα σχέδιο 2,5 δις δολαρίων για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού από το Ισραήλ στη Νότια Τουρκία, στην επαρχία της Μερσίνας.


Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.