Επικίνδυνο χαρακτήρισαν χθες βράδυ τον Ν.Φάραντζ μετά την δήλωσή του πως θαυμάζει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ.Πούτιν και υπερασπίζεται τον Σύριο δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ
Δύο δημοσκοπήσεις αποτύπωσαν την σαφή υπεροχή του Φάραντζ στη διάρκεια του δεύτερου ντιμπέιτ
που μεταδόθηκε απευθείας απ΄την τηλεόραση του BBC με τον αρχηγό του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ, και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στη διάρκεια της οποίας παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανατροπή του κατεστημένου των Βρυξελλών.
Στη συνέχεια όμως αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μετά τον ισχυρισμό του πως ο Άσαντ δεν χρησιμοποίησε χημικά εναντίον του συριακού λαού.
Ο Ν.Κλεγκ χαρακτήρισε τον Φάραντζ επικίνδυνο και τον κατηγόρησε για εξαπάτηση του βρετανικού λαού.Στο χθεσινό ντιμπέιτ που προκάλεσε ο Ν.Κλεγκ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το μεταναστευτικό,τη νομοθεσία,την απασχόληση και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.
Κάνοντας έκκληση στους ευρωσκεπτικιστές ο Φάραντζ παρακίνησε τους ψηφοφόρους να συνταχθούν με τον Λαϊκό Στρατό-People's Army- και να εγκαταλείψουν τις Βρυξέλλες προειδοποιώντας ότι η ΕΕ θα έχει πολύ άσχημη κατάληξη ,αν δεν αλλάξει .
Δήλωσε –Αυτή είναι η χώρα μας ,είναι μια πολύ καλή χώρα,μια χώρα που ανέπτυξε την κοινοβουλευτική δημοκρατία,μια δημοκρατία που υποχώρησε μπροστά στα ψέματα και τις απάτες.
Είναι καιρός να επανακτήσουμε τα σύνορά μας ,να σταματήσουμε να δίνουμε 55 εκατομ.λίρες την ημέρα ως μέλος μιας λέσχης στην οποία δεν χρειάζεται να είμαστε μέλη.Ας ελευθερωθούμε,ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί σαν εμάς,ας ανατρέψουμε αυτή την ένωση που μας οδήγησε σε αυτό το χάλι.Και συνεχίζοντας πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κλεγκ ,συμφώνησα με αυτά τα ντιμπέιτ,πίστεψα ότι θα παραθέτατε με εντιμότητα τα επιχειρήματα σας υπέρ της ΕΕ.Δηλώνοντας όμως πως το 7% των νόμων μας εκπονούνται και ψηφίζονται στις Βρυξέλλες,ψεύδεστε εσκεμμένα στον βρετανικό λαό όσον αφορά την έκταση της παραχώρησης του ελέγχου της χώρας και της δημοκρατίας μας πράγμα που με έχει πραγματικά εκπλήξει και σοκάρει.
Στο σημείο αυτό ο Ν.Κλεγκ παρενέβη λέγοντας –δεν νομίζω ότι σε αυτό το ντιμπέιτ πρέπει να φθάνεις σε αυτό το σημείο.
Ο Ν.Φαρντζ προειδοποίησε για την άσχημη κατάληξη της ΕΕ αν εν τω μεταξύ δεν αυτοδιαλυθεί,δηλώνοντας –θέλω να μπει ένα τέλος στην ΕΕ αλλά με έναν τρόπο δημοκρατικό.
Βλέπουμε ήδη σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες το φαινόμενο της ανόδου των εξτρεμιστικών πολιτικών δυνάμεων,όπως στην περίπτωση της Ελλάδας που ένα νεοναζιστικό κόμμα θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Βλέπουμε στη Μαδρίτη,την Αθήνα μεγάλες διαδηλώσεις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων ,πολλή βία.Αν αφαιρέσεις απ΄τον λαό την δυνατότητά του να καθορίσει το μέλλον του μέσα από την κάλπη,γιατί αυτό το δικαίωμα τους έχει παραχωρηθεί σε άλλους ,φοβάμαι ότι όλο αυτό θα έχει άσχημη κατάληξη.
Στο διεθνές πεδίο μιλώντας πριν απ΄το ντιμπέιτ ο Ν.Φάραντζ επανέλαβε και υπερασπίστηκε τον θαυμασμό του για τον Πούτιν που κατάφερε να εμποδίσει τη διεθνή παρέμβαση στη Δαμασκό.Αν ο Πούτιν δεν παρενέβαινε ,συνέχισε ,σήμερα θα ήμαστε σε πόλεμο με τη Συρία.
Στη διάρκεια της τηλεμαχίας και στα επιχειρήματα του Ν.Κλεγκ για τις εκατόμβες των θυμάτων στη Συρία και την δυνατότητα του Πούτιν να τις σταματήσει με ένα τηλεφώνημα ο Φάραντζ απάντησε ότι δεν θέλει να αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού στρατού και μιας ξένης πολιτικής.Αρκετά έχει αυτή η χώρα υποφέρει από ατέλειωτους ξένους πολέμους,πρόσθεσε.
Και για την Ουκρανία δήλωσε-Εδώ έγινε κάτι που ο Πούτιν εξέλαβε ως μια ακραία προκλητική ενέργεια .Δώσαμε ψεύτικες ελπίδες στους φιλοδυτικούς Ουκρανούς.Ανέτρεψαν έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο.Γνωρίζω για τη διαφθορά στην Ουκρανία ,ξέρω ότι δεν ήταν τέλεια,αλλά ανέτρεψαν έναν αρχηγό και δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτή την επεκτατική αναδυόμενη ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Πιστεύω πως αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
Για την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΕ ο Φάραντζ πιστεύει πως αν ετίθετο σήμερα το ερώτημα στους Βρετανούς η απάντηση θα ήταν αρνητική.Η απάντηση του Κλεγκ ήταν πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο μια και ο σύγχρονος κόσμος έχει αλλάξει και οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες.
Ο Φάραντζ συνέχισε λέγοντας πως οι περισσότεροι νόμοι εκπονούνται και ψηφίζονται αλλού ενώ προσέθεσε πως υπήρχε στην Βρετανία μια δεδομένη πλειοψηφία που δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί αυτή η πολιτική ένωση αλλά εγκλωβίστηκε από επαγγελματίες πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους τους.
Σχετικά με το μεταναστευτικό ο αρχηγός του Ukip επεσήμανε πως η ευρωπαϊκή πολιτική ανοίγει την πόρτα σε 485 εκατομ. δυνητικούς μετανάστες στην Βρετανία ,βασισμένος σε μια έρευνα της Migration Watch βάσει της οποίας 130.000 μετανάστες μπορούν να εισέλθουν στην Βρετανία προερχόμενοι από χώρες της Ευρώπης σε ετήσια βάση.Προειδοποίησε πως η μετανάστευση έχει μετατρέψει την εργατική τάξη των λευκών σε παρίες,γεγονός καταστροφικό.
Για τον Πούτιν ανέφερε πως τον σέβεται πολύ περισσότερο από τα παιδάκια που καθορίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας του.Πάνω σε αυτή την άποψη δέχτηκε δριμεία κριτική από τον Ν.Κλεγκ και ο Φάραντζ διευκρίνησε πως σε μια σχετική ερώτηση για το ποιόν ξένο αρχηγό θαυμάζει ανέφερε τον Πούτιν ιδίως για τον τρόπο που χειρίστηκε το Συριακό αλλά ότι δεν του αρέσει δεν θα ήθελε να ζει εκεί και ότι είναι σίγουρος πως και αυτές του οι δηλώσεις θα παρερμηνευθούν.
Στο τέλος της τηλεμαχίας ο συντονιστής David Dimbledy συνόψισε με ευστοχία –Λοιπόν δεν ξέρω αν κάποια θέματα ξεκαθάρισαν.
Το συμπέρασμα όσων διημείφθησαν ;
Ο Φάραντζ κατηγόρησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για διαστρέβλωση των γεγονότων ,ο Ν.Κλεγκ απ΄την μεριά του κατηγόρησε τον Φάραντζ για αιθεροβάμονα πολιτική που στοχεύει στην επιστροφή της Βρετανίας στο παρελθόν δηλώνοντας πως οι προβλέψεις περί εισβολής ξένων στην Βρετανία είναι τόσο αναμενόμενη όσο και μια αντίστοιχη εισβολή των Σκωτσέζων .Και κάπως έτσι τελείωσε αυτό το μπρα ντε φερ που τουλάχιστον σε αριθμούς και εντυπώσεις ανέδειξε νικητή τον Νάιτζελ Φάραντζ
Των Matt Chorley,James Chapman και Jason Groves
dailymail.co.uk
Απόδοση: Γοργόνα
gorga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.