Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Εβραίος αργυραμοιβός ΡΙΚΑΡΝΤΟ…απόγονος πολλών αιματορουφήχτρων Ρικάρντο που σχετίζονται με το επαναστατικό δάνειο


maxresdefault

Να θυμήσουμε ότι η εβραική τράπεζα Ρικάρντο σχετίζεται με το επαναστατικό δάνειο…που αλοίμονο αν το είδαμε ποτέ;;; Το μισό δεν μας το δώσαν ως προκαταβολή τόκων….Θα υπάρξει ιστορικό αφιέρωμα.
Φυσικά το προφανές είναι ότι εξελίσεται άλλος ένας εβραικός εμφύλιος και ο Ρικάρντο είναι ένα ακόμα θύμα όπως ο εβραίος Ρέστης
Διαβάστε

Με “χρονοκαθυστέρηση” πολλών ετών άνοιξε επιτέλους το κελί της φυλακής για τον “έμπορο” χρυσού Ριχάρδο.
Ο γνωστός για τις… “δραστηριότητές” του γύρω από τον χρυσό “αστέρας” των τηλεοπτικών διαφημιστικών εκπομπών, συνελήφθη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει εάν έχει πραγματοποιηθεί και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι αποθήκευε τιμαλφή, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα σε άγνωστες διευθύνσεις, ενώ απολογούμενος προανακριτικά αρνήθηκε να κατονομάσει τους συνεργάτες του.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σχεδόν όλη η Ελλάδα γνώριζε για το τι ακριβώς “δουλειές” και επί σειρά ετών έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εκτός ίσως από τους άνδρες του ΣΔΟΕ που μόλις πριν 15 περίπου μήνες άρχισαν να ασχολούνται με τη ενδιαφέρουσα “δράση” του, για να αποφασίσουν τελικά να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του μόλις σήμερα, και αφού πρώτα έχει καταφέρει να ρουφήξει το αίμα χιλιάδων απελπισμένων συμπολιτών μας, που αντάλλασσαν τα τιμαλφή τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Κύκλωμα το οποίο συνδέεται με κλοπές κοσμημάτων αλλά και πολύτιμων αντικειμένων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και διοχέτευση χρυσού σε χώρες του εξωτερικού ερευνούν οι αρχές.Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχει ήδη συλληφθεί ο Δημήτριος Μυλωνάς,  ιδιοκτήτης επιχείρησης αγοράς χρυσού «Ριχάρδος». Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι αποθήκευε τιμαλφή, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα σε άγνωστες διευθύνσεις, ενώ απολογούμενος προανακριτικά αρνήθηκε να κατονομάσει τους έμπιστους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι αρχές, στα βιβλία της επιχείρησης εγγράφονταν μεγάλος αριθμός τιμαλφών προερχόμενα από αγορά ή ενέχυρα τα οποία όμως δεν διατηρούνταν εντός των καταστημάτων. Με αυτό τον τρόπο δίδονταν νομιμοφανής χαρακτήρας στην δραστηριοποίηση της επιχείρησης. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων υποστήριξε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα φυλάσσονται σε θυρίδες ή σε οικείες συνεργατών του, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.
Η καταγγελία
Η μεγάλη αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία η οποία ανέφερε ότι το ενεχυροδανειστήριο δεν διατηρεί βιβλία και παραστατικά, καθώς και ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν, ληστειών και κλοπών από κοσμηματοπωλεία και οικείες. Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι έλιωναν τα κοσμήματα και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τις οποίες εξήγαγαν στη Γερμανία.
Παράλληλα εμφάνιζαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να διάγει πολυτελή βίο, να κινείται με συνοδεία ασφαλείας και να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η οποία προέρχεται από την παράνομη δραστηριοποίησή του. Το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών στο κατάστημα της Πατησίων, αλλά και του Πειραιά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοι, καθώς στον Πειραιά βρέθηκε ένας μόνο εργαζόμενος. Παράλληλα κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στα δύο καταστήματα.
Στο κατάστημα της Αθήνας βρέθηκε μικρός αριθμός από την αγορασθέντα τιμαλφή, αλλά όχι όσα αφορούν αγορά ενός μήνα όπως προβλέπεται, ώστε να είναι δυνατός ο προορισμός και ο έλεγχός τους. Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα και στη βίλα του ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι αξιόλογο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έφοδο των αστυνομικών ο ιδιοκτήτης του “Ριχάρδος”, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ελπίς λόγω αδιαθεσίας και εμφανίστηκε χθες στην Ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στα δύο χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης αγοράσθηκαν και ενεχυριάστηκαν περισσότερα από 100 κιλά χρυσού, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.
Εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηξε δίωξη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει εάν έχει πραγματοποιηθεί και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
NPG L241; David Ricardo by Thomas Phillips
Σύμπτωση; Διαβάστε ΕΔΩ
Διαβάστε και
Το δεύτερο δάνειο της Επανάστασης απο τους ΡΙΚΑΡΝΤΟ στα 1825
paratiritis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.