Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΓΙΟΥΡΙ ΤΣΙΟΛΚΟΒΣΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ


φωτογραφία από αυτόπτη μάρτυρα RT
Σύμφωνα με το μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Αστροναυτικής,  κοσμοναύτη Γιούρι Tsiolkovsky  , δεν  αποκλείεται το ενδεχόμενο της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους από τις  Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Υπενθυμίζει την αεροπορική τραγωδία του 2001, όταν αεροπλάνο των Σιβηριανών Αερογραμμών είχε καταριφθεί από άτυχους χειρισμούς της Ουκρανικής Αεράμυνας.
φωτογραφία από αυτόπτη μάρτυρα RT
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
O κοσμοναύτης σε συνέντευξη του στο RT δήλωσε ότι ο τύπος του Boeing-777 αφορά ένα πολύ αξιόπιστο αεροσκάφος που έχει τελειοποιηθεί με συνεχόμενες επενδύσεις και είναι αδύνατον να έπεσε, ειδικά εν πλήρη πτήση και όχι κατά την προσγείωση ή απογείωση.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών να χτυπήθηκε από ουκρανούς στρατιωτικούς. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, το αεροσκάφος πετούσε πάνω από εμπόλεμη ζώνη. Δυστυχώς, υποψιάζομαι ότι  ο ουκρανικός στρατός που στην περιοχή διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα, δεν έχει το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Είναι ελάχιστα εκπαιδευμένοι σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα. Αν κρίνω από τη γενικότερη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων , ελάχιστη σημασία έχει δοθεί στην εκπαίδευση του προσωπικού
Τα οπλικά συστήματα τύπου S-300 ή “Bouk που  εικάζεται ότι έχουν οι εξεγερμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα κατάρριψης σκάφους στα 10000 μέτρα. Όσο για τη Ρωσία δεν θα είχε κανένα όφελος ή συμφέρον να χτυπήσουν ένα πολιτικό αεροσκάφος..<!more>
 Ο κοσμοναύτης υπενθύμισε την τραγωδία της  Μαύρης Θάλασσας. Στις 4 Οκτωβρίου 2001 το πολιτικό αεροσκάφος Tupolev-154 της  εταιρείας “Sibir Airlines”, εξεράγη ενώ εκτελούσε την πτήση από το Τελ Αβίβ – Νοβοσιμπίρσκ. Είχε χτυπηθεί από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο S-200, σκοτώνοντας  76 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα. Στην αρχή  η Ουκρανία , απέρριπτε κάθε εμπλοκή. Μετά από 8 ημέρες, μέσω του Γραμματέα Ασφαλείας της Ουκρανίας, Evhen Maertchouk , παραδέχτηκαν ότι υπήρξε ατυχής εκτόξευση ενός πυραύλου S-200 από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας. Το αεροσκάφος των Σιβηρικών Αερογραμμών είχε καταρριφθεί στα 9000 μέτρα (le monde).
O αναπληρωτής της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Andrei Purgin σε τηλεφωνική του συνέντευξη  στο Νew York Times επανέλαβε ότι οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής δεν διαθέτουν τα τεχνικά μέσα που θα τους επέτρεπαν να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το ύψος.
Τα ΜΜΕ παράλληλα μεταδίδουν ότι η Ουκρανία πρόσφατα είχε μεταφέρει την βάση της μοίρας “Boukov” στον τομέα που έπεσε το μαλαισιανό αεροσκάφος.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.