Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκη Πούτιν επί της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

putin13


Υποχωρεί η Ευρώπη στην διαμάχη με την Ρωσία με το βλέμμα στον χειμώνα…
Ως νίκη του Πούτιν και προσωρινή οπισθοχώρηση της Ευρώπης ερμηνεύεται από τους αναλυτές η κίνηση της Ευρώπης να αναβάλει, μέχρι νεωτέρας, την διαμάχη μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της Κομισιόν σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής αερίου στην Ένωση.

Εν όψει του χειμώνα, το τελευταίο που θα ήθελε η Ευρώπη είναι να προκαλέσει και η Ρωσία να «κλείσει» τις κάνουλες παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο διοχετεύεται από τον ενεργειακό κολοσσό, μέσω της Ουκρανίας, ασχέτως με τις μεταξύ τους σχέσεις.
Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνιστικότητας Χοακίμ Αλμούνια στο περιθώριο συνεδρίου στη Φλωρεντία, τόνισε, παράλληλα, ότι η αναβολή στις συζητήσεις «δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρευνα για τους όρους λειτουργίας της ρωσικής εταιρίας στην Ε.Ε. ενδέχεται να συνεχιστεί.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.