Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές από τη Συρία πολεμάνε στο πλευρό των Ουκρανών!

Τζιχαντιστές από τη Συρία πολεμάνε στο πλευρό των Ουκρανών!

«Ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών από τη Συρία, Σαουδάραβες και Τσετσένοι στην καταγωγή, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, μεταφέρθηκαν στο Κίεβο αεροπορικώς για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο ενάντια στους ρωσόφωνους αυτονομιστές», γράφει δημοσίευμα του farsnews τον Μάιο, το οποίο επικαλείται ως πηγή αυτής της πληροφορίας Άραβα αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν στην πόλη του Κραματόσκ στην ανατολική Ουκρανία και μπήκαν στις μάχες στο πλευρό του ουκρανικού στρατού ενάντια στους φιλορώσους ως πολιτοφύλακες – εθελοντές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση», είπε η ίδια πηγή.
Ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης εξήγησε ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να εκδικηθεί τη Ρωσία και τους ρωσόφωνους εξαιτίας της υποστήριξης που προσφέρει η Μόσχα στον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ.
Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μπαντάρ, είχε προσφέρει στον πρόεδρο Πούτιν την ακόλουθη συμφωνία. Του είχε πει ότι εάν η Ρωσία άφηνε στη μοίρα της τη Συρία, η Σαουδική Αραβία θα φρόντιζε ώστε να μην γίνει κανένα τρομοκρατικό χτύπημα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Τότε ο Πούτιν, οργισμένος, απέρριψε αυτή την προσφορά.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του farsnews, ο Πούτιν είχε απαντήσει: «Γνωρίζουμε ότι υποστηρίζατε τους Τσετσένους τρομοκράτες για πάνω από μια δεκαετία. Και τώρα αυτή η προσφορά συνεργασίας που μας κάνετε είναι εντελώς ασύμβατη με τους κοινούς στόχους που θα έπρεπε να έχουμε στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Μας ενδιαφέρει να οικοδομήσουμε φιλικές σχέσεις βασισμένες πάνω σε καθαρές και ισχυρές αρχές».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.