Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προκλητικός και αδιάβαστος πρώην πρόεδρος Μπαρτσελόνα: Καταλονία και Βόρεια Κύπρος αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους

prk

Ο συγκεκριμένος πρέπει μάλλον να διδαχθεί ιστορία από τους δεκάδες φιλέλληνες της Καταλονίας…
Ο πρώην Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και πρώην μέλος της Βουλής της Καταλονίας Χοάν Λαπόρτα συναντήθηκε με τον λεγόμενο αναπληρωτή πρωθυπουργό των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς και τον πρόεδρο της τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Χασάν Σέρτογλου στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε διάσκεψη Τύπου, ο Λαπόρτα ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του δικηγόρου. Χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι οι νεαροί Τ/κ δεν μπορούν να αγωνιστούν με νέους άλλων χωρών.
Παράλληλα, υποστήριξε τη διαδικασία συνομιλιών μεταξύ ΚΟΠ και της τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι όλα τα μέλη της ΦΙΦΑ θα εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα, καθώς και ότι ο διεθνής οργανισμός έχει τη δύναμη να βρει τη λύση.
Αναφερόμενος στην Καταλονία, είπε ότι η ΦΙΦΑ επέτρεψε στην Καταλονία να παίζει ένα φιλικό αγώνα κάθε χρόνο, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί λύση αλλά είναι μια αρχή. Είπε ακόμη ότι ένας αγώνας μεταξύ Τ/κ και Καταλανών είναι πιθανός και θα πρέπει να διοργανωθεί.
Είπε ακόμα ότι η «βόρεια Κύπρος», κατά τα λεγόμενά του, και η Καταλονία που αγωνίζονται για ανεξαρτησία δεν πρέπει να τύχουν διαφορετικού χειρισμού από τη Σκωτία, όπου θα γίνει δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του ο Σερντάρ Ντενκτάς αναφέρθηκε σε συμφωνία που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Fashion TV, του οποίου δικηγόρος είναι ο Χοάν, για προώθηση του τουρισμού των κατεχομένων.
Ο Σέρτογλου είπε ότι η επίσκεψη του Χοάν δεν έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΚΟΠ και τ/κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ανέφερε ακόμη ότι επιθυμεί να καταλήξει επιτυχώς η διαδικασία με την ΚΟΠ, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.