Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΕ βάζει τέλος στις «ισχυρές» ηλεκτρικές σκούπες για οικολογικούς λόγους. Σαν τα αιολικά δηλαδή για να τα αρπάζει η γερμανική βιομηχανία

hlektrikh skoupa

Επικαλούμενη οικολογικούς και περιβαλλοντικούς λόγους η ΕΕ απαγορεύει από 1η Σεπτεμβρίου την πώληση ηλεκτρικών σκουπών που έχουν ισχύ μεγαλύτερη των 1.600 βατ. Βάσει μάλιστα της ίδιας κοινοτικής οδηγίας , από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 ορίζεται το ανώτατο όριο στα 900 βατ.

Επιπλέον, στις συσκευές θα πρέπει να υπάρχει πλέον η ευρωπαϊκή ενεργειακή σήμανση, με πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει η ηλεκτρική σκούπα, το θόρυβο που παράγει αλλά και την απόδοση καθαρισμού.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle , οι καταναλωτές ωστόσο δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι η μείωση της ισχύος των συσκευών επηρεάζει και την απόδοσή τους. Και αυτό γιατί η εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι ότι «περισσότερα βατ εγγυώνται και καλύτερο καθάρισμα» και το οποίο αποτελούσε μέχρι πρότινος το βασικότερο κριτήριο αγοράς, είναι απλά λανθασμένη.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.