Τα ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη – Ξάνθη και τα καραβάνια από την Τουρκία
Περισσότερα από 40 λεωφορεία και εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα μπήκαν στην Θράκη με ψηφοφόρους για να στηρίξουν τους μουσουλμάνους υποψήφιους
Η Ελλάδα επέβαλε πρόστιμο στα τουρκικά λεωφορεία που επέστρεψαν με λιγότερους επιβάτες στην Τουρκία
Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ και των μουσουλμάνων υποψηφίων του, που τους στήριξαν οι τουρκόφιλοι μηχανισμοί, σε Ξάνθη και Ροδόπη. Στο 45,40% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και στο 48,45% στην Κομοτηνή, κατέγραψαν μοναδικά ρεκόρ για την Κουμουνδούρου. Όμως, αυτά τα δυσθεώρητα ποσοστά ήρθαν και με την βοήθεια από καραβάνια ψηφοφόρων που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία (και όχι μόνο) από την Τουρκία προκειμένου να ψηφίσουν (κυρίως) στην Ροδόπη, όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα!
Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, φυσικά, στην επιτυχία των μουσουλμάνων υποψηφίων του, εκ των οποίων τελικά τρεις θα βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, δύο από τη Ροδόπη και ένας από την Ξάνθη (στο σημείο αυτό σημειώνουμε πως πρόκειται για σαφή τακτική της Άγκυρας που μέσω μίας επίδειξης ισχύος προς τα ελληνικά κόμματα, επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ως προς τον αριθμό αντιπροσώπευσης μουσουλμάνων βουλευτών, αφού αφενός δεν διαπιστώνει κυβέρνηση μακράς διαρκείας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου προτιμά την κλιμάκωση σε δεύτερο ή και τρίτο χρόνο, αφού θα έχουν υλοποιηθεί και «παγιωθεί» προηγουμένως σειρά αιτημάτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Θράκη).
Συνολικά, από τους έξι βουλευτές που εκλέγουν η Ξάνθη και η Ροδόπη, οι τρεις θα είναι μουσουλμάνοι, εκλεκτοί τουρκόφιλοι και χορηγούμενοι από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, ο Μουσταφά Μουσταφά με 12.429 ψήφους και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με 9.559 ψήφους εξελέγησαν βουλευτές Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με 9.827 με τη Νέα Δημοκρατία.
Στην Ξάνθη εξελέγησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά με 16.244 ψήφους ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Στάθης Γιαννακίδης (3.750 ψήφους), ενώ ο Αλέξανδρος Κοντός (7.184 ψήφους) με τη Νέα Δημοκρατία.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν μάλιστα τα… καραβάνια λεωφορείων με τουρκικές πινακίδες, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν (κυρίως) την Κομοτηνή την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περισσότερα από 40 λεωφορεία (πάνω από 2.000 άτομα) μετέφεραν «εισαγόμενους ψηφοφόρους» από την Τουρκία, οι οποίοι παρά το ότι ζουν ή σπουδάζουν στην Τουρκία, διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στη Ροδόπη και ενισχύουν με την ψήφο τους σε κάθε εκλογική περίοδο τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους υποψηφίους που ενίοτε στηρίζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Αυτά τα ταξίδια μάλιστα γίνονται εντελώς δωρεάν, ενώ καλύπτονται στους εισαγόμενους ψηφοφόρους και όλα τα άλλα έξοδα…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκόγλωσης εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί, "έγινε γνωστό πως σε λεωφορεία τα οποία μετέφεραν από την Τουρκία δυτικοθρακιώτες Τούρκους ψηφοφόρους, κατά την επιστροφή τους απόψε στα σύνορα, όταν έφτασαν στους Κήπους, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ επειδή κάποιοι από τους επιβάτες που εισήλθαν, δεν επέστρεψαν με το λεωφορείο αλλά έμειναν στα χωριά τους. Μάθαμε πως το πρόβλημα αφορούσε 17 λεωφορεία. Δυτικοθρακιώτες ψηφοφόροι προσπαθούνε να ρυθμίσουν το θέμα, συγκεντρώνοντας μεταξύ τους χρήματα.
Αλλά καθώς το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι γύρω στα 10.000 ευρώ, δεν φαίνεται πιθανό να συγκεντρωθεί και οι Δυτικοθρακιώτες ψηφοφόροι αναμένουν στα σύνορα με μεγάλη ανησυχία…
Σύμφωνα με τον νόμο το λεωφορείο πρέπει να επιστρέψει τόσους ταξιδιώτες όσους μετέφερε όταν μπήκε".
Η περίπτωση Ζεϊμπέκ
Το βέτο Ζεϊμπέκ για μη συμμετοχή άλλου μουσουλμάνου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα φαινόμενα στέρησε μία έδρα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Όμως, κοιτώντας τελικά πίσω από τα αποτελέσματα, διαπιστώνουμε πως ο Ζεϊμπέκ μέσα από αυτό το βέτο δεν βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά γίνεται ο "αγάς" των μουσουλμάνων του νομού Ξάνθης, στον οποίο θα προστρέχουν πια όλοι οι μουσουλμάνοι για να λύσουν τα προβλήματά τους. Με αυτό τον τρόπο θα περνάνε από το "ατόφιο φίλτρο" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία βραχυπρόθεσμης ισχύος ισχυρή πολιτική προσωπικότητα στους κόλπους των μουσουλμάνων της Θράκης.
Μεσοπρόθεσμα η ισχύς του προξενείου αυξάνεται κατακόρυφα σε έναν νομό στον οποίο είχε πολλά προβλήματα επικύρωσης της ισχύος του. Βέβαια, όλα αυτά εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί αρκετά ισχυρή και δεν διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη μέσα στους επόμενους μήνες...
Η στάση αυτή του Ζεϊμπέκ χαρακτηρίζεται από προβληματική προσωπική στρατηγική βραχυπρόθεσμης ισχύος, γιατί συγκυριακά και προς χάριν εξυπηρέτησις των σκοπιμοτήτων της Άγκυρας, έγινε τελικά αποδεκτή η πολιτική του ματαιοδοξία. Η Άγκυρα σε καμία περίπτωση δεν θα επιλέξει τον Ζεϊμπέκ για να δημιουργήσει ισχυρή μειονοτική εθνικιστική κίνηση στην Θράκη. Εξάλλου, η Άγκυρα έχει ήδη επιλέξει το πρόσωπο του "ηγέτη" και είναι υιός Σαδίκ, που περιμένει να του στρώσουν τον δρόμο και να αναλάβει την πλέον κατάλληλη στιγμή.
Ο χρόνος του Ζεϊμπέκ κυλά ήδη αντίστροφα. Απλά, δεν το γνωρίζει ο ίδιος, ο οποίος μπορεί να φημίζεται για την τουρκολαγνεία του, δεν φημίζεται όμως και για την πνευματική του οξυδέρκεια..., αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι "νικηφόρες" δηλώσεις του, στις οποίες εξέθεσε τα πάγια αιτήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Απλά, ο κ. Ζεϊμπέκ "καίγεται", αλλά δεν το έχει καταλάβει ο ίδιος...
Προκλητικές δηλώσεις Ζεϊμπέκ
Ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ που εξελέγη με τον νικητή των εκλογών τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως τα χρόνια μειονοτικά θέματα θα λυθούν και είπε πως ¨Εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε 3 μειονοτικούς βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να μην μπει σε έναν τέτοιο διάλογο¨.
Ο Ζεϊμπέκ χαρακτήρισε την εκπαίδευση ως το μεγαλύτερο θέμα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και είπε : ¨ Σε αυτή την περίοδο είδαμε πως ενώ περιμέναμε να λυθούνε τα θέματα, αυτά αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην εκπαίδευση, στράφηκαν κατά της εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει βάρος σε αυτό. Διότι το μεγαλύτερο θέμα ήταν πως οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν έμπαιναν σε διάλογο με την μειονότητα. Ποτέ δεν συζήτησαν με την μειονότητα. Κάνοντας ρυθμίσεις αποφάσιζαν σύμφωνα με τα μυαλά τους. Μας έβαλαν να φορέσουμε το φόρεμα που αυτοί έραψαν. Εμείς πια δεν το θέλουμε αυτό. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ¨Θα μπούμε σε διάλογο με την μειονότητα¨. Με τους φορείς της μειονότητας, με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν. Αυτή τη στιγμή εντός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τρεις μειονοτικούς βουλευτές μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να μην μπει σε ένα τέτοιο διάλογο. Φυσικά ο πιο σημαντικός παράγων είναι η καλή βούληση. Εάν υπάρχει καλή βούληση μπορούμε να εισέλθουμε στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτήν όμως την καλή βούληση δεν την είδαμε ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από την Ν.Δ.
¨ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ¨
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υπενθύμισε πως για χρόνια στην Δυτική Θράκη βιώνουν το θέμα της εκλογής των μουφτήδων και είπε ¨Το κράτος διορίζει τον δικό του μουφτή, ενώ ο λαός αναγνωρίζει τον μουφτή που εκείνος εκλέγει. Υπάρχει αυτή η αντίθεση. Το κράτος κάνει τις δουλειές του με τον διορισμένο μουφτή. Ενώ ο λαός αναγνωρίζει τον μουφτή που εξέλεξε. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Τον μουφτή πρέπει να τον εκλέξει ο κόσμος. Μπορούμε συζητώντας να βρούμε μια κοινή φόρμουλα για αυτό. Αλλά σίγουρα πρέπει να ακουστεί η βούληση του κόσμου. Υπάρχουν τα πατροπαράδοτα βακούφια μας. Αδυνατούμε να τα διοικήσουμε, τα διοικούν οι διορισμένοι από το κράτος. Εμείς εν προκειμένω ζητάμε να λειτουργήσει η δημοκρατία. Οι διοικούντες να εκλέγονται και να λογοδοτούν στον κόσμο μας. Ζητάμε αυτά τα λίγα έστω βακούφια που έμειναν να χρησιμοποιηθούν για το καλό του κόσμου μας. Αυτά ισχύουν για την Ελλάδα και για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης που περνάνε πραγματικά δύσκολες μέρες. Δεν έχουμε ένα φορέα που να τουλάχιστον να δώσει ένα πιάτο σούπα, δεν έχουμε ένα γηροκομείο για τους γέρους. Τα βακούφια μπορούνε να τα κάνουν αυτά. Υπάρχει το θέμα της εθνικής μας ταυτότητας. Πιστεύω πως αυτά όλα θα τα δει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικό μάτι. Και εμείς θα τα παρακολουθήσουμε αυτά¨.
¨Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΑΛΛΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ¨
Ο Ζεϊμπέκ υπογραμμίζει την ανάγκη να αναπτυχθεί η συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα και ολοκλήρωσε την κουβέντα του ως εξής: ¨Μπορούμε να δούμε τους μειονοτικούς βουλευτές ως έχοντες το καθήκον γέφυρας. Διότι οι δύο χώρες είναι η μια η μητέρα-πατρίδα και η άλλη ο πατέρας-πατρίδα. Η μίξη αυτών των δύο θα λειτουργήσει υπέρ ημών. Και θα είναι προς όφελος των λαών. Αυτό ζητάμε εμείς, είμαστε δύο γείτονες. Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία και στον οικονομικό τομέα.¨.
Σχόλιο: Προς κ. Ζεϊμπέκ, έχουμε την εντύπωση πως δεν υπάρχει καμία χώρα , μουσουλμανική ή μη στην οποία το ιερατείο της εκλέγεται απευθείας από το λαό δια βοής όπως έχει κάνει εντελώς αυθαίρετα η μουσουλμανική μειονότητα εδώ στη Θράκη. Στην ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία οι ιερείς εκλέγονται απο το εκκλησιαστικό σώμα, στην Τουρκία οι Μουφτήδες και οι Ιμάμηδες εκλέγονται απο τους Ουλεμάδες και πάει λέγοντας. Ακόμα και το ορθόδοξο ιερατείο στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται με παρέμβαση του Τουρκικού υπουργείου εσωτερικών. Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να αφήσουμε έναν θεσμό ο οποίος ασκεί εξουσία και διαχειριζεται περιουσία να πέσει στα χέρια πρακτορων ξένου και μάλιστα εχθρικού κράτους. Να είστε ικανοποιημένοι που το κρατίδιό μας ανέχεται τους μασκαρεμένους τουρκομουφτήδες να τριγυρνάνε στη χώρα και να παριστάνουν τους καταπιεσμένους ιεράρχες.
Όσο για τα εκπαιδευτικά θέματα θα πρέπει εσείς προσωπικά και οι όμοιοί σας πολιτευτές της μειονότητας να ντρέπεστε για το γεγονός πως υπάρχουν χιλιάδες μειονοτικοί που δεν γνωρίζουν την γλώσσα του κράτους Πατέρα όπως το αποκαλείτε, στο οποίο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, είστε υπεύθυνοι για το μορφωτικό γκέτο που έχει δημιουργηθεί στις πόλεις της Θράκης γνωρίζοντας βέβαια πως όλα τα μορφωτικά θέματα που ζητάτε δεν βελτιώνουν σε τίποτα την ελληνομάθεια της μειονότητας, απλώς για ακόμα μια φορά μας εκφράζετε το άγχος της μητέρας πατρίδας ΣΑΣ μην τυχόν οι μουσουλμανόπαιδες αποκτήσουν καμιά σχέση με τον ραγιά πατέρα τους και χάσουν τον οθωμανικό δρόμο τους .
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.