Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Εκδρομή μειονοτικού σχολείου της Ξάνθης στο "σπίτι" του Κεμάλ Ατατούρκ


Το απόγευμα της Παρασκευής η σελίδα στο Facebook του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης ανέρτησε φωτογραφία με μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου του χωριού Ορφανό Ξάνθης που επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους (στα πλαίσια σχολικής εκδρομής πιθανότατα) το "Σπίτι του Κεμάλ", δηλαδή το Προξενείο της Τουρκίας.

Κάτω από την ανάρτηση διάφοροι Έλληνες πολίτες της μειονότητας πανηγύριζαν για την εκδρομή αυτή του σχολείου συγχαίροντας γονείς και μαθητές και ευχόμενοι να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της μειονότητας το παράδειγμα του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου.
Το ερώτημα είναι: ποιος ενέκρινε μια τέτοια εκδρομή και ποιος ο εκπαιδευτικός σκοπός της;
Τί λόγο έχει ένα σχολείο της ελληνικής επικράτειας να πηγαίνει εκδρομή σε προξενείο ξένης χώρας και μάλιστα στο φερόμενο ως σπίτι (κάτι που αμφισβητείται καθώς λέγεται ότι ο Κεμάλ ζούσε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης) του σφαγέα χιλιάδων Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ;
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.