Μία ακόμη επιβεβαίωση για την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, όσο αφορά τον ελλιμενισμό της ρωσικής αρμάδας Μεσογείου , η οποία αναζητεί ασφαλές « αγκυροβόλιο» στην Ανατολική Μεσόγειο. Το άρθρο μας με τίτλο: Η Αίγυπτος πιθανόν «έφαγε στην στροφή» την Κύπρο για την δημιουργία ρωσικών βάσεων, μιλούσε για την δημιουργία ρωσικής ναυτικής βάσης στο Sadi Barani, ένα λιμάνι στις ακτές της Μεσογείου, ανάμεσα στις περιοχές Bokbok , και Marca Martux.
Το πρώτο μέρος, από αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, που αφορά την δυνατότητα ελλιμενισμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Αίγυπτο θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, οι Ρώσοι ( Αίγυπτο) και οι Αμερικανοί ( Σούδα- ή πιθανόν Κάρπαθο) να είναι «γείτονες», στην περιοχή αυτή. Από ότι λοιπόν διαφαίνεται όλοι επιθυμούν διακαώς ναυτική βάση κοντά στα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που υπάρχου στην ανατολική Μεσόγειο. Χαμένοι του παιχνιδιού σίγουρα είναι οι Τούρκοι οι όποιοι, » καπελώνονται» στην περιοχή αυτή, και εξανεμίζονται τα όνειρα τους για ναυτική υπεροχή και δύναμη , από Ρώσους και Αμερικανούς. Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ελλάδα κατέχει ένα από τα πιο σπουδαία γεωπολιτικά «οικόπεδα» του πλανήτη. Αυτό αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα και «δείχνε騻 ακόμη καλύτερα το «βρώμικο» παιχνίδι των δανειστών μας πέντε μήνες τώρα. Η Πατρίδα μας θα βρει από «αλλού» τις δυνατότητες συνάψει δανειακές συμβάσεις με καλύτερους όρους για να σώσει την οικονομία της.
Όσο αφορά τώρα την ουσία της προκαταρκτικής συμφωνίας , το Ρωσικό και το αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό , την Παρασκευή ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της κοινής ναυτικής άσκησης «Γέφυρα της Φιλίας-2015» στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Η ουσία όμως είναι ότι οι δύο χώρες προχώρησαν ακόμη παραπέρα. Συμφώνησαν στα περισσότερα από τα άρθρα ενός εγγράφου σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την προσέγγιση πολεμικών πλοίων στα λιμάνια των δύο χωρών, με την συμφωνία να υπογράφεται πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υποναύαρχος Alexander Fedotenkov.
« Έχουμε συμφωνήσει στα περισσότερα από τα άρθρα σχετικά με την επικείμενη συμφωνία, σχετικά με τον κατάπλου ρωσικών και αιγυπτιακών πλοίων στα λιμάνια των δύο χωρών . Έχουμε συμφωνήσει επίσης ότι τον Αύγουστο, η Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Μόσχα για να οριστικοποιήσει την έγκριση της Συνθήκης, για να πέσουν οι υπογραφές στο τέλος του χρόνου », δήλωσε ο Fedotenkov , σε συνέντευξης τύπου .
Στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν, συμμετείχαν από ρωσικής πλευράς η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό “Μόσχα” και το πολεμικό ελικόπτερο Ка-27, που μεταφέρει, η αερόστρωμνη πυραυλάκατος “Σαμούμ”, το μεγάλο αποβατικό πλοίο “Αλεξάντρ Σαμπάλιν”, το δεξαμενόπλοιο “Ιβάν Μπουμπνόφ”, το ρυμουλκό «МΒ-31″ και από αιγυπτιακής οι φρεγάτες “Τάμπα” και “Ντουμιάτ”, το σκάφος ανεφοδιασμού «Σαλατίν”, οι πυραυλάκατοι “25 Απριλίου” και “18 Ιουνίου”, δύο αεροσκάφη F-16 και ένα ελικόπτερο διοίκησης.
pentapostagma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.