Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταλαμβάνει την Κύπρο για την Παραδώσει στους Τούρκους


ΠΡΟΔΟΣΙΑ... Μετά την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταλαμβάνει και την Κύπρο

Σκηνικό εμπλοκής της Ε.Ε. – Έρχεται ο Τουσκ
Και η Κύπρος στην πυρά για χάρη της «Πολύς Ευρώπης»… Οι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει η πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του «Σχεδίου Ανάν 2″, το οποίο υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης…

Η επίσκεψη, στις 9 Σεπτεμβρίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Κύπρο, όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Γιούνκερ, συνδέονται με το Κυπριακό. Την ίδια ώρα, όμως, αφορούν και το ενδιαφέρον των Βρυξελλών για την περιοχή και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών μέσω της Λευκωσίας.
Ο Τουσκ θα έλθει στο νησί από περιοδεία του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, όπου θα «κλειδώσει» και η ημερομηνία για την παρουσία χωριστά των Νετανιάχου και Αμπάς ενώπιον των ηγετών της Ε.Ε., για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους στο μεσανατολικό. Η ενημέρωση, όπως είναι γνωστό, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Προέδρου Αναστασιάδη και μάλλον θα γίνει τον Οκτώβριο.
Ο Τουσκ θα μεταβεί και στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, αξιοποιώντας το προηγούμενο που δημιούργησε πρόσφατα, με τη συναίνεση της Λευκωσίας, η επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι (επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας). Με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Νίκος Αναστασιάδης συζήτησε το Κυπριακό και τα επόμενα βήματα της εμπλοκής της Ένωσης. Εντός των ημερών αναμένεται στο νησί και ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στις συνομιλίες, Πίτερ Βαν Νούφελ. Συζήτησαν ακόμη και τα ενεργειακά με φόντο και τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.