Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Βράζει» η Κως – Πέταξαν αβγά στον Αβραμόπουλο – Οργή για τους πρόσφυγες (βίντεο). Τρομοκράτες για την Διεθνή Αμνηστία οι κάτοικοι

«Βράζει» η Κως – Πέταξαν αβγά στον Αβραμόπουλο – Οργή για τους πρόσφυγες (βίντεο)

Συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων, ανάμεσά τους αρκετοί νεαροί, και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του νησιού, και αναμεταδίδει το ipaper της Ρόδου, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων του νησιού και μεταναστών.
Στη συνέχεια σημειώθηκε πετροπόλεμος, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα.

Για τουλάχιστον ένα δίωρο σημειώνονταν επεισόδια στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπροστά από το αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μυλωνάς, ο οποίος αντέδρασε στη θέα χτυπημένου μετανάστη, για να δεχθεί τους προπηλακισμούς των «αγανακτισμένων» κατοίκων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη θέα της βίας κατά των μεταναστών, αντέδρασαν και τουρίστες, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες «αγανακτισμένοι» έσπασαν την κάμερα εικονολήπτη ξένου τηλεοπτικού συνεργείου.

Στην Κω Αβραμόπουλος, Τίμερμανς

To πρωί της Παρασκευής, έφτασαν στην Κω ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Κω, καθώς και τους εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών αρχών του νησιού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί για την προσφυγική κρίση.

Πέμπτη 3-9-15 η «Νύχτα των Κρυστάλλων» της Κω – Άρθρο του Νίκου Μυλωνά

Άγριο ξύλο, σπρωξίματα, βρισιές και κυνηγητό των μεταναστών μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω ξεκίνησε από τις 10.00 μ.μ. και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, 12.30 τα μεσάνυχτα που γράφεται αυτό το κείμενο.
Η εκκαθάριση έγινε στο χώρο μπροστά από την αστυνομία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών και των ντόπιων που βιαστικά περνούν έντρομοι.
«Φύγετε! Εξαφανιστείτε! Ράους κοπρίτες!»
«Εμείς θα καθαρίσουμε την Κω από τους βρωμιάρηδες».
-Είναι πολύ δύσκολη νύχτα! θα γίνει μακελειό!
-Ησυχάστε! Υπάρχει κράτος και αστυνομία! Δεν μπορείτε να παίρνετε την υπόθεση στα χέρια σας!
Υπό τις απειλές τους και τα σπρωξίματα τους και φωνάζοντας «είσαι ο χειρότερος Έλληνας», «καταστρέψατε το νησί» κατευθυνθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα.
Πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε σε ένα νέο αστυνόμο λέγοντας του ότι «είναι επικίνδυνο και παράνομο να αφήνετε τον νόμο στα χέρια εξαγριωμένων πολιτών».
«Τι μπορούμε να κάνουμε! Είμαστε τόσο λίγοι»!
Ένας ανώτερος αστυνομικός κουρεμένος με το γνωστό στυλ μας πλησιάζει απειλητικά, ζητώντας να μάθει τι δουλειά έχουμε εδώ, ποιος είσαι, και τελειώνει το απειλητικό του λογύδριο με το «που ήσουν όταν προηγουμένως οι αστυνόμοι τις έτρωγαν απ” αυτούς, άσε μας ήσυχους, τα παράπονα σου στον διοικητή» κουνώντας απειλητικά τα χέρια.
Απαξιώνοντας να μας εξηγήσει γιατί αφήνεται ο νόμος στα χέρια τραμπούκων και φασιστοειδών και η υπηρεσία αδρανεί μπροστά στα γεγονότα της βίας.
Προσπαθήσαμε να μπούμε στην Αστυνομία. Αδύνατο να περάσουμε, όλα κλειστά και τα απειλητικά βλέμματα μας παρατηρούν από παντού. Σκύβουμε το κεφάλι.
Ένα γιουρούσι «πατριώτες» έχουν πάρει φαλάγγι μια ομάδα προσφύγων και αλαλάζοντας τους κυνηγούν σπρώχνοντας και βρίζοντας και ένας απ αυτούς πέφτει πάνω σε μεταλλικό στύλο και πέφτει λιπόθυμος.
Τον αρπάζουν από τα μαλλιά του ρίχνουν ένα μπουκάλι νερό στο κεφάλι και τον σπρώχνουν λιπόθυμο σέρνοντας τον, απαιτώντας οι φίλοι του να τον πάρουν και να φύγουν! Μια γυναικεία φωνή ακούγεται: ντροπή σου ρε είσαι και άνδρας.
Είναι μια σκληρή ρατσιστική νύχτα που ντόπιοι βρικόλακες αλυχτούν ελεύθερα.
Η ευθύνη της Αστυνομίας είναι τεράστια. Είναι ανεπίτρεπτο μπροστά στα μάτια της να βρίσκουν έδαφος για βιαιοπραγίες γνωστοί ανάλογων γεγονότων των προηγούμενων ήμερων.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας προφανώς δεν κάνει την δουλειά του. Είναι συνένοχος και καλύπτει την νύχτα των βρικολάκων, η νύχτα των κρυστάλλων της Κω έχει τις ευλογίες του.
Δεν είναι οι αστυνομικοί φασίστες και χρυσαυγίτες. Όμως αρκούν μερικοί, που εκμεταλλευόμενοι την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει το Σώμα από ένα πραγματικά δύσκολο έργο, δημιουργούν μια συμπλεγματική συμπεριφορά στο σώμα που δεν το τιμά αφού το εμποδίζουν να κάνει την δουλειά του.
Η δουλειά του είναι η τήρηση της τάξης και του νόμου και σήμερα το βραδύ παραβιάστηκε και ο νομός και η τάξη μπροστά στην αυλή της.
Το μέλλον είναι πολύ δύσκολο.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. (Ο όρος Kristallnacht (Κρίσταλναχτ, που σημαίνει στα γερμανικά η «Νύχτα των Κρυστάλλων») και Pogromnacht (Πογκρόμναχτ, δηλαδή η «Νύχτα του Πογκρόμ»), περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938.
Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.
Χθες ήταν οι κομμουνιστές!
Σήμερα είναι οι μετανάστες!
Αύριο όποιον πάρει ο χάρος!
Ν. Μυλωνάς
Σε βίντεο που ακολουθεί, κάτοικοι της Κω αποδοκιμάζουν τον Νίκο Μυλωνά:


Πέταξαν αβγά στον Αβραμόπουλο

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι, που από το πρωί βρίσκονται κάτω από το Δημαρχείο περίμεναν την αναχώρηση του Έλληνα Επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Αντιπορέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα, βρισιές, ενώ κάποιοι πέταξαν και αβγά, προς το μέρος τους.

tribune.gr


Συνθήκες «κόλασης» και επιθέσεις κατά προσφύγων στην Κω καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

ΚΛΑΣΗ
Συνθήκες «κόλασης» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κω, αλλά και επιθέσεις τόσο εις βάρος τους, όσο και εναντίον ακτιβιστών, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
Όπως περιγράφει η Κονδυλία Γώγου, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα που μόλις επέστρεψε από την Κω, το βράδυ της Πέμπτης , μια ομάδα 15-25 ανθρώπων κρατώντας ρόπαλα επιτέθηκαν σωματικά σε πρόσφυγες στην Κω, ενώ φώναζαν «επιστρέψτε στη χώρα σας», καθώς και άλλες προσβολές. Επίσης, φέρονται να απείλησαν ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου και ενός μέλους του προσωπικού της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η ομάδα αυτή απέσπασε τη φωτογραφική μηχανή από ακτιβίστρια που τραβούσε φωτογραφίες, τραυματίζοντας την ίδια ελαφρά.
Η αστυνομία, μάλιστα, όπως καταγγέλλει η κα Γώγου, αρχικά δεν σταμάτησε τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ οι μονάδες καταστολής παρενέβησαν με τη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος, μόνο αφότου είχαν ξεκινήσει οι σωματικές επιθέσεις.
Εκτός όμως από την επίθεση σε πρόσφυγες, οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας εντόπισαν και πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί. Μικρά παιδιά, ακόμα και μιας εβδομάδας βρέφη, βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος που ήταν αναγκασμένο να περιμένει μέσα στη δυνατή ζέστη, μερικές φορές για ημέρες, ώστε να καταγραφεί από τις αρχές. Υπολογίζεται ότι 3.000 με 4.000 πρόσφυγες βρίσκονταν στην Κω κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σύμφωνα, πάντα, με το δελτίο Τύπου της διεθνούς οργάνωσης, λόγω της απουσίας οποιασδήποτε επίσημης δομής υποδοχής, οι περισσότεροι πρόσφυγες διέμεναν σε πολύ κακές συνθήκες, καθώς ανέμεναν να καταγραφούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι περισσότεροι, δε, από τους πρόσφυγες δεν μπορούν να πληρώσουν για διαμονή και κοιμούνται σε τέντες, σε εξωτερικούς χώρους και σε πολύ κακές συνθήκες ή στο ερειπωμένο ξενοδοχείο «Καπετάν Ηλίας».
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι ερευνητές της συνάντησαν τέσσερα αγόρια, τρία από το Πακιστάν και ένα από την Συρία, 16 ή 17 ετών, που κρατούνταν σε ένα βρόμικο αστυνομικό κρατητήριο μαζί με ενηλίκους, ύποπτους για ποινικά αδικήματα. Οι συνθήκες κράτησής τους ήταν πολύ κακές: παλαιά και βρόμικα στρώματα χωρίς κουβέρτες, σπασμένα φώτα και μια δυνατή οσμή λυμάτων από τις βρόμικες και υπερχειλισμένες τουαλέτες. Σύμφωνα επίσης με τη Διεθνή Αμνηστία, το αγόρι από τη Συρία δεν είχε πρόσβαση σε δικηγόρο ή νομικές συμβουλές κατά τη διάρκεια των τριών ημερών από τη σύλληψή του.
Όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, ενώ κάτοικοι του νησιού και η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» προσφέρουν βοήθεια, οι τοπικές αρχές δεν έχουν συνδράμει όσο έπρεπε, ενώ έχουν κλείσει και τις δημόσιες τουαλέτες. Επίσης, πληροφορίες για τα δικαιώματα και την ταυτοποίηση ευάλωτων ομάδων δεν παρείχαν οι αρχές, αλλά το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που βρίσκεται στο νησί.
Την κατάσταση, όπως υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία, χειροτέρευε η διστακτικότητα των τοπικών αρχών να δημιουργήσουν ένα μόνιμο κέντρο υποδοχής με επαρκή δυναμικότητα, καθώς και η έλλειψη συντονισμένης και αποτελεσματικής δράσης.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί, έτσι, τις τοπικές αρχές στην Κω να συνεργαστούν με τις κεντρικές αρχές και να εγκαταστήσουν κέντρα υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες, την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει με ταχύτητα τα μέτρα που εξήγγειλε χτες, συμπεριλαμβανομένης και της επείγουσας αποστολής προσωπικού στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κω, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχει επείγουσα οικονομική βοήθεια, καθώς και λειτουργική και επιχειρησιακή στήριξη.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.