Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

H βελγική αστυνομία θεώρησε ακίνδυνους τους 2 τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι.Τους ανέκρινε και τους άφησε ελεύθερους



 Η Βελγική αστυνομία ανέκρινε στις αρχές του 2015 τα 2 αδέρφια Abdeslam, εκ των οποίων ο 1 ανατινάχθηκε ως καμικάζι την Παρασκευή στο Παρίσι και ο άλλος πάντα καταζητείται.Αυτοί κατά την ανάκριση « δεν έδειξαν σημάδι πιθανής απειλής « ,ανέφερε την Τετάρτη η Ομοσποδιακή Εισαγγελία.
Ο Brahim Abdeslam, 31 ετών ανατινάχθηκε μπροστά από ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι.  « Επιχείρησε να πάει στη Συρία αλλά πέτυχε να φτάσει μόνο ως την Τουρκία  « , δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας ο Eric Van Der Sypt, στο site Politico.
Σύμφωνα με τα μίντια τα βελγικά ο Brahim Abdeslam αποπειράθηκε αυτό το ταξίδι το Γενάρη του 2015, mαλλά συνελήφθηκε από τις τουρκικές αρχές και επέστρεψε στο Βέλγιο το Φλεβάρη. »Ανακρίθηκε κατά την επιστροφή του όπως κι ο αδερφός του « ,πρόσθεσε ο Van Der Sypt, εννοώντας τον Salah Adbeslam, 26 ετών ύποπτος ότι συμμετείχε στις επιθέσεις και καταζητείται.
« Γνωρίζαμε ότι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι μπορούσαν να πάνε στη Συρία αλλά δεν έδειχναν κάποιο σημάδι απειλής.Ακόμη κι αν τους είχαμε δώσει στη Γαλλία αμφιβάλω αν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε », συνέχισε ο εισαγγελέας επιβεβαιώνοντας ότι για τη δράση των 2 αδερφών δεν είχαν ενημερώσει τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας.Ο Salah Abdeslam, γνωστός για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών είχε αναμειχθεί και σε  ληστεία με τον βελγομαροκινό Abdelhamid Abaaoud,τον εγκέφαλο των επιθέσεων σε Παρίσι και του δικτύου του Βερβιέ.
Την Τετάρτη το πρωί η κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας στο Seint-Denis, του Παρισιού όπου συνελήφθηκαν 7 ύποπτοι και 2 άτομα σκοτώθηκαν στόχευε στη σύλληψη του εγκέφαλου των επιθέσεων Abdelhamid Abaaoud.Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τον Salah Abdeslam τον συνέλαβε το Φλεβάρη στην Ολλανδία σε έλεγχο ρουτίνας σε αυτοκινητόδρομογια κατοχή κάνναβης.lalibre 18.9.15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.