Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΠΑΑΘ, Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Ταξιαρχία Μπαάθ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα καινούργιο στρατιωτικό σώμα που συγκροτήθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους και το οποίο οι Τούρκοι το έχουν χαρακτηρίσει σαν «εγκληματική ομάδα», πρωτοστατεί στις πολεμικές συγκρούσεις γύρω από το Χαλέπι και όχι μόνο και έχει απειλήσει πως θα καθαρίσει κάθε Τούρκο και Τουρκόφωνο που θα συναντά στον δρόμο του.

Το νέο αυτό στρατιωτικό σώμα έχει την ονομασία «Ταξιαρχία Μπαάθ», που είναι το όνομα  του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος της Συρίας και του προέδρου Άσαντ και αποτελείται από πέντε χιλιάδες επιλεγμένους κομάντος που έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν με κάθε μέσο τις σφαγές των ισλαμιστών που έχουν διαπράξει μέσα στην χώρα τους, καθώς και όλους τους υποστηρικτές τους μεταξύ των οποίων και την Τουρκία.
Η ταξιαρχία αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Λαττάκειας και μπήκε δυναμικά στις επιχειρήσεις κατά των Τουρκομάνων στα βόρεια πετσοκόβοντας τους κυριολεχτικά, ενώ έχει διακριθεί στις μάχες του Tğrkmen Dağı και έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα Τουρκόφωνων προσφύγων προς την Τουρκία.
Οι περισσότεροι επίλεκτοι κομάντος της Ταξιαρχίας έχουν εκπαιδευτεί από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης και έχουν ειδικευτεί στα ρωσικά οπλικά συστήματα με τα οποία τους έχουν προμηθεύσει οι Ρώσοι για τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Αυτές τις μέρες η ταξιαρχία Μπαάθ προχωρεί ακάθεκτη στην πόλη του Azez που βρίσκεται στα χέρια της συριακής αντιπολίτευσης και όπως γράφει ο τουρκικός τύπος, επίκειται η πτώση της πόλεως ενώ και στο Χαλέπι η πτώση του είναι θέμα ημερών στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ.
Από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος για την Τουρκία, που παρακολουθεί άκρως ανήσυχη τι εξελίξεις ενώ στην Άγκυρα μεγαλώνει η διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και των αντιτιθέμενων, που επισείουν τον κίνδυνο της γενικής καταστροφής της Τουρκίας από μια τέτοια ενέργεια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.