Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πως η Ρωσία «έσωσε» τις ΗΠΑ από πόλεμο με τη Συρία!


putin_middle_east

Η στάση της Ρωσίας στη συριακή κρίση ήταν μεταξύ των βασικών παραγόντων που ανάγκασαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να αλλάξει γνώμη και να μην εμπλακεί σε ανοικτό πόλεμο με τη Συρία το 2013.

Η Ρωσία βοήθησε την Ουάσιγκτον να αποφύγει έναν ανοιχτό πόλεμο στη Συρία το 2013, εν μέσω του σκανδάλου για τη χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο βετεράνος της CIA Ray McGovern, σε συνέντευξή του στο Salon.
«Οι Ρώσοι ξελάσπωσαν τον Ομπάμα όταν ήταν έτοιμος να εμπλακεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Συρία στα τέλη του Αυγούστου του 2013 και στην αρχή του Σεπτεμβρίου. Τώρα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έσωσαν τον κόσμο από τον πόλεμο τότε, αλλά ο ρωσικός ρόλος ήταν το κλειδί», δήλωσε ο McGovern.
Στις 30 Αυγούστου 2013, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ για μια χημική επίθεση στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού. Οι κατηγορίες ήρθαν πριν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αποφάσισε να επιτεθεί στη Συρία, αλλά στη συνέχεια προς έκπληξη πολλών, άλλαξε γνώμη, επικαλούμενος την ανάγκη για άδεια του Κογκρέσου για να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον McGovern, η Ρωσία προσέφερε βοήθεια στις ΗΠΑ με την έρευνα για τα χημικά όπλα στη Συρία τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία και στη συνέχεια ξανά μετά τη χημική επίθεση στη Δαμασκό. Αυτός ήταν ο βασικός παράγοντας που ανάγκασε τον Ομπάμα να αλλάξει γνώμη.
Τόνισε επίσης τη σθεναρή στάση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από την αρχή της συριακής κρίσης.
Καταθέτοντας στο Κογκρέσο το Σεπτέμβριο του 2013, ο Kerry επανέλαβε τις κατηγορίες του εναντίον του Άσαντ και ζήτησε παρέμβαση. Σύμφωνα με τον βετεράνο της CIA, «όλοι» ήξεραν ότι Κέρι έλεγε ψέματα.
Αργότερα, σε μια σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Ομπάμα ότι ο Κέρι έλεγε ψέματα όταν ζήτησε πόλεμο στη Συρία, σημείωσε ο McGovern.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.