Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ!
Με τη συριακή κρίση των προσφύγων να συνεχίζεται με ένα νέο κύμα, σύμφωνα με τη «Daily Sabah» η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν έναν τριμερή μηχανισμό για την αύξηση της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι τρεις χώρες θα έχουν μια τριμερή σύνοδο κορυφής που θα επικεντρωθεί στην προσφυγική κρίση και τη δημιουργία του μηχανισμού τον Μάρτιο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης θα επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη για να συζητήσουν κοινές προφυλάξεις με Έλληνες αξιωματούχους για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου. Ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά πολύ και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.
Η Βουλγαρία από τη μεριά της έχει δημιουργήσει ένα αγκαθωτό σύρμα περίφραξης κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και πρόσφατα αποφάσισε να το επεκτείνει κατά 130 χιλιόμετρα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η αύξηση του αριθμού των προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ύπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία έχει επανειλημμένα προτρέψει τη Βουλγαρία να εφαρμόσει μια πολιτική ανοικτών θυρών για τους μετανάστες, δήλωσε πως περαιτέρω περιορισμοί θα δημιουργήσουν προβλήματα αλλού.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.