Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ : ΕΡΧΕΤΑΙ «ΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!


Erdogan-Putin

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην τουρκική επικαιρότητα η δημόσια τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της τουρκικής αντιπολίτευσης του Λαϊκού Κόμματος, Özgür Özel, ότι έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις για την Τουρκία που θα επιτείνουν μια διαδικασία ολοκληρωτικής κατάρρευσης, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

fft191_mf7570670
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Τούρκος βουλευτής, οι σχέσεις της Τουρκίας αφ’ ενός με την Ευρωπαϊκή Ένωση το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ έχουν περιέλθει στο χειρότερο δυνατό σημείο, αφ’ ετέρου από την άλλη μεριά η νέα αναδυόμενη συμμαχία Ρωσίας – Κίνας – Ιράν στον συριακό και όχι μόνο, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ίδια την ακεραιότητα της Τουρκίας, η οποία διαβλέποντας τον άμεσο κίνδυνο προσπαθεί καθυστερημένα τώρα να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ρωσία αλλά με άγνωστο αντίτιμο.
Ο Özgür Özel υποστηρίζει ότι ουδέποτε η Τουρκία από τότε που έγινε δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει τόσο δύσκολες συγκυρίες και την κατάσταση αυτή επιδείνωσε το κυβερνών κόμμα των ισλαμιστών, το οποίο μετά από 14 χρόνια στην εξουσία έφερε πολλαπλά και αξεπέραστα αδιέξοδα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Tirkiye yi Kötü günler bekliyor», δηλαδή, «Αναμένονται κακές μέρες για την Τουρκία», προαναγγέλλοντας ότι το εγγύς μέλλον θα είναι ζοφερό, με αιχμή του δόρατος φυσικά το κουρδικό ζήτημα καθώς αναμένεται μεγάλη έξαρση των κουρδικών επιθέσεων όχι μόνο στις νοτιανατολικές επαρχίες.
Τέλος με την τουρκική εισβολή στην Συρία, με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, η Τουρκία κατάφερε αυτό που φαίνονταν αδύνατο, δηλαδή να δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο με τους Κούρδους που απλώνεται από τον Πόντο, την ανατολική Τουρκία μέχρι την βόρειο Συρία, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.